לחץ דם לא מאוזן מטופלת בכדורים

דיון מתוך פורום  לב האישה

18/04/2019 | 22:33 | מאת: לימור

דר שלום אני בת 45 נטלתי עד שלשום נורמיטן פעמיים ביום 25 מ"ג וציפרלקס 10 מ"ג לוקחת כ 7 שנים. הלחץ דם לא ממש מאוזן ויש את תסמונת החלוק הלבן גם במדידות ביתיות גם הולטר מתקשה לעשות . ביום שני הייתי אצל פרופ באופן פרטי שביקש ממני להפסיק את הנורמטין ולקחת לפני השינה 5 מ"ג קרדילוק וציפרלקס ולמדוד רק פעם בשבוע . בבית היה ממוצע 135 על 95 לחץ דם במרפאה היה מאוד גבוה 177 על 128 . התחלתי את השינוי והרגשתי לא טוב הדופק והלחץ דם יחסית היה גבוה . הרופא משפחה אמר לי לחזור לקחת בבוקר את ה 5 מ"ג קרדילוק . אני מודדת והוא כל הזמן גבוה ולא ברור לי למה . הרופא אמר לא למדוד אך לא מצליחה להמנע . קופץ לי ל 160 על 110 ולא ממש יורד . השאלה מה לעשות? האם צריך לרוץ לרופא? האם זה בגלל השינוי בכדורים? האם זה בגלל הלחץ שאני נמצאת בו? לא יודעת איך להמשיך מכאן. מאוד מודאגת. אציין שאקו לב לפני חצי שנה תקין ארגומטריה תקין בדיקות כלליות תקינות . פגישה הבאה אצל הפרפ בעוד שלושה חודשים שהבקשה היא לעשות מדידות פעם בשבוע בלבד ולא יותר. מפחיד אותי להיות באוויר עד אז. אודה על העזרה.

28/04/2019 | 10:59 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום לימור, לחץ דם הוא מדד מאוד דינמי שמשתנה כתלות במצבים שונים בהם אנחנו נמצאים. ההמלצה היא למדוד לחץ דם במצב רגוע ובמנוחה. חשוב לעשות מדידות בזמנים שונים ביממה אך כאמור חשוב שיתבצעו במצב רגוע של מנוחה. היום יש מגוון של כדורים להורדת לחץ דם בהם ניתן להשתמש. חשוב קודם לעשות את המדידות ואז לפנות לרופא משפחה שיבחר את הטיפול המתאים להורדת לחץ דם. כמובן אם את חושבת שיש מצב מתח או חרדה שמקשה עלייך אז חשוב גם למצוא דרכים לטפל בכך בין אם לעשות דברים מרגיעים, שיחות , טיפול תרופתי או כל דבר אחר שירגיע. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה