כאבים כרוניים בצד שמאל של החזה

דיון מתוך פורום  לב האישה

03/02/2019 | 09:40 | מאת: נאוה

כבר למעלה משנתיים שיש לי כאבים בצד שמאל של החזה. לא התקפיים, אלא כרוניים. בשעתו בדקה אותי רופאת המשפחה ואמרה שלדעתה זו דלקת בין הצלעות לסטרנום ושזה אמור לחלוף (סטיצה נדמה לי). ובכן, הכאבים לא חלפו. בבדיקת אקו לב (ללא קשר לבעיה הזו) נמצאה הפרעה דיאסטולית דרגה 2 אם זה בכלל מרמז על משהו. בת 72 עם COPD ללא תלות בחמצן, ל"ד גבוה מאוזן פחות או יותר ופולינוירופטיה + רדיקולופטיה קלה בעקבות זרמים ותחושות שריפה ברגליים. האם יש בדיקת הדמייה כלשהי או אחרת שניתן לזהות בוודאות את המפגע או לעזוב את הכאבים לאנחות (הם לא מפריעים כמעט בתפקוד וגם לא בשנתי)?

10/02/2019 | 12:08 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום נאוה, לכאבים בחזה סיבות שונות, חלקן קשורים וחלקן לא קשורים ללב. כמובן על מנת לאבחן את הסיבה אצלך, צריך יותר להכיר את הרקע שלך ולאפיין יותר את אופי הכאבים. כמו שתארת שהכאבים הם כרוניים אז זה פחות מתאים לכאבים שקשורים בירידה באספקת דם ללב. בכל מקרה תארת באקו לב הפרעה דיאסטולית, זה לא יסביר כאבים בחזה אלא אם יש עיבוי ניכר של שריר הלב אבל זה אומר שללב יש קושי להרפות. הסיבות העיקריות לכך הן יתר לחץ דם ועודף משקל ולכן חשוב מאוד לוודא ששתי הבעיות הללו בטיפול מיטבי. בנוסף אני ממליצה להיות במעקב רופאת המשפחה. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה