כאבים בחזה בהריון.

דיון מתוך פורום  לב האישה

15/12/2018 | 17:43 | מאת: יעלי

שלום, בת 35 הריון רביעי. בהריון שלישי סבלתי מטכיקרדיה, ובאקו לב נמצאה אי ספיקה מיטרלית קלה. סובלת מפעימות מוקדמות מדי פעם מזה כמה שנים. לפני שנה וחודשיים (אחרי לידה 3) עשיתי אקו לב והולטר והיה תקין (למעט האמור לעיל-אי ספיקה מיטרלית קלה). עכשיו אני בשבוע 24, ולפני יומיים , שכבתי בערב במיטה ולפתע הרגשתי דופק מאוד מהיר. התחילו צרבות קשות,כאבים בחזה,קושי בנשימה (לא קוצר-קושי לקחת נשימות עמוקות) וכאבי בטן. כמו כן הייתה לי הרגשה מאוד מאוד רעה, חולשה קיצונית,תחושה שאני עומדת להתעלף. לאחר כשעה וחצי הרגשתי טוב יותר ונרדמתי. קמתי בבוקר כאילו כלום לא קרה. בעלי טוען שזה גזים בגלל שאכלתי לפני השינה מלוואח. אני חוששת שמדובר באירוע לבבי. האם יש צורך לגשת לבירור קרדיולוגי? הייתי אצל הקרדיולוג בתחילת ההריון והוא אמר שאין צורך במעקב כי אקו מלפני שנה תקין. האם ניתן לסמוך על זה? תודה!

16/12/2018 | 09:06 | מאת: מירי בליך

שלום יעלי, בעקרון בהריון באופן טבעי יש דפקים גבוהים יותר , זה משני למצב ההורמונלי, צבירת נוזלים, עודף משקל וסיבות נוספות. טחיקרדיה זה דופק יותר גבוה מהרגיל, כאמור אם זה מה שהיה בהריון קודם ללא עדות להפרעת קצב אז זה סך הכל תקין. גם אי ספיקה קלה של המסתם המיטרלי זה פיזיולוגי כלומר טבעי וניתן לראות אצל אנשים בריאים. את מתארת ארוע בשכיבה של צרבת, כאבי בטן, קוצר נשימה ודפיקות לב. כמובן שבלי לבדוק אותך במרפאה קשה לומר באופן חד משמעי את הסיבה לתלונות. יחד עם זאת הופעת הצרבת בשכיבה והשילוב עם כאבי בטן ומשך הארוע, אני חושבת שמכוון יותר לבעיה שקשורה במערכת העיכול. יחד עם זאת אני ממליצה לפנות לרופא משפחה ולספר על הארוע והוא לאחר שיבדוק אותך יחליט אם יש צורך בבבדיקות נוספות. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה