כפתור אאורטה עגול לגמרי

דיון מתוך פורום  לב האישה

08/11/2018 | 19:52 | מאת: דוד

בהמשך לשאלתי מחודש יולי (אני אחזור שוב על הפרטים) אמא שלי בת 70 עשתה PA-CXR וניתן לראות בו את כפתור האאורטה כעיגול סימטרי מושלם בקוטר 30 מ"מ. אני מבין מדברייך שהדבר מעיד על הסתיידות, תופעה שכיחה בקבוצת הגיל שלה. אני לא מומחה בפענוח צילומי חזה, אבל מהשוואה לתמונות באינטרנט יכול להיות שההסתיידרות היא בדרגת חומרה גבוהה. ערכי הסוכרת שלה מצוינים (HBA1C מתחת ל-6%, גלוקוז מתחת ל-100) גם הלחץ דם שלה מתחת ל-120/80. משקל תקין, פעילות גופנית סדירה, לא עישנה מעולם (פסיבית עד לפני 30 שנה). היא נוטלת ליפיטור 20 וה-LDL שלה בשלוש השנים האחרונות נע בין 89 ל-99. האם לאור הממצא הזה כדאי לה לשקול להגדיל את מינון הליפיטור או לעבור לקרסטור ולשאוף להוריד את ה-LDL ל-70?

10/11/2018 | 19:49 | מאת: דוד

שני הוריה סבלו ממחלות לב וכלי דם (התקפי לב ושבץ מוחי) בשנות ה-50 וה-60 לחייהם, אם כי הם היו מעשנים.

18/11/2018 | 14:37 | מאת: מירי בליך

שלום דוד, איזון מיטבי של גורמי הסיכון הינו בעל חשיבות עליונה במניעה של מחלות לב וכלי דם. אני שמחה לשמוע שגורמי הסיכון של אמא מאוזנים. לגבי פרופיל שומנים, ההמלצה בעקרון היום לבריאים להיות עם LDL פחות מ 100 ולחולים עם מחלב לב ידועה פחות מ 70. בעבר ההמלצה היתה לחולי סוכרת גם להיות עם ערכי LDL פחות מ 100. היום הנטיה שחולי סוכרת בגלל הסיכון היותר מוגבר למחלת לב (דרך אגב יותר נשים סוכרתיות מגברים עם סוכרת) גם להמליץ שיהיו בערכי LDL פחות מ 70. אמא סך הכל לא רחוקה מהערך הנ"ל ויתכן ששילוב של דיאטה יכולה לקרב אותה לערך מטרה ללא העלאת מינון הכדורים שנוטלת. מאחלת לאמא שתרגיש טוב

מנהל פורום לב האישה