חולשה כללית מידי פעם שבאה והולכת וחולשת שרירים

דיון מתוך פורום  לב האישה

14/10/2018 | 17:08 | מאת: הילה

אני בחורה בת 25 שברקע יש ניתוח לב פתוח שבוצע בגיל שבוע, כלי דם הפוכים שתוקנו,(TGA) במעקב כל שנה ע"י קרדיולוג , לא יודעת אם פניתי לפורום הנכון אבל בחודשים האחרונים יש לי "התקפי חולשה ועייפות" שבאים לכמה ימים ונעלמים, לעתים זה קורה לאחר פעילות גופנית( מתאמנת בעפילות קבועה כבר 4 שנים), בדיקות דם תקינות וגם הבדיקת אקו לב האחרונה תקינה, מה יכול להיות סיבה להרגשה זו? יש לציין שזה כבר מדאיג מאחר וזה חוזר על עצמו פעם בכמה זמן

21/10/2018 | 09:24 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום הילה, כמובן שקשה לומר בדיוק מה הסיבה להתקפי החולשה שאת מתארת בלי לאפיין יותר את התלונה, להכיר את כל הרקע שלך, תרופות שאת לוקחת, לבדוק אותך ולראות את בדיקות הדם ובדיקת האקו שעשית. בכל אופן התלונה יכולה להיות קשורה ללב וכמובן יכולה גם שלא. לאור הרקע שלך חשוב לשלול את הקשר עם הלב. אני חושבת שחשוב לרשום את קצב הלב שלך בזמן התלונות הללו ולשלול דופק איטי או לחלופין מהיר. את זה ניתן לעשות על ידי התחברות למכשיר שנקרא הולטר שרושם את קצב הלב במשך מספר ימים. חשוב ללחוץ על כפתור ירוק בזמן שאת מרגישה את התלונה. אני ממליצה לפנות לרופא המשפחה. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה