לב, ספורט והפרעות אכילה

דיון מתוך פורום  לב האישה

15/03/2018 | 13:42 | מאת: תמר

שלום מירי, אני בת 30. במשך רוב חיי הייתי במצב של הפרעת אכילה שבשלב כלשהו כבר הוגדרה ככרונית. כעת עדיין יש לי אפיזודות של הקאות בטווח של פעמיים בשבוע-פעם בחודש (תלוי תקופה). מעבר לזה, אני מאוד נהנית לעסוק בספורט. אני מבצעת הליכה כמעט כל יום ואף חברה בליגה המקומית ומתחרה מפעם לפעם. בבדיקות שגרתיות שנעשות מדי פעם תמיד נראה שיש לי דופק מאוד נמוך אך סדיר, וככה אני חייה כבר שנים. לפעמים עוברות לי מחשבות על כך שאני עשויה לקבל התקף לב באמצע ביצוע פעילות גופנית. ידוע לי שאחת מההשפעות של אנורקסיה ובולימיה היא פגיעה בלב וגם ידוע לי שהתקף לב זו סיבת המוות השכיחה ביותר בקרב סובלים מהפרעות אכילה. מה דעתך על זה? ברור לי שהאידאל היה שאפסיק להקיא באופן מוחלט (אני באמת מנסה... ) אבל, במסגרת המצב הנתון, איך לדעתך ניתן לצמצם עומס על הלב? באם אני יוצרת כזה כמובן. חשוב לי לציין שאני לא סובלת מכאבים או כל מיני תופעות אותן מתארים חולי לב. תודה!

26/03/2018 | 14:31 | מאת: תמר

למה אין תגובה?

15/04/2018 | 12:26 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום תמר, התקף לב זה מצב שבו אחד העורקים הכליליים המספקים את הדם ללב מוצר או נחסם על ידי קריש שבדרך כלל מתלבש על תהליך של טרשת. טרשת זה תהליך שבו שומנים מצטברים בדופן הפנימית של כלי הדם. אנחנו יודעים שגרמי סיכון העיקריים להתקף לב הם עישון, יתר שומנים בדם, סוכרת, יתר לחץ דם, סיפור משפחתי של התקף לב בגיל צעיר, עודף משקל. כדי למנוע התקף לב ההמלצה היא לא לעשן, לשמור על משקל תקין , לבצע פעילות גופנית סדירה, לשמור על פרופיל שומנים מאוזן ולטפל בגורמי סיכון הללו אם הם קיימים. לגבי אנורקסיה , הרי אנורקסיה עלולה לגרום לחסרים תזונתיים שונים שעלולים לגרום לכך שתפקוד שריר הלב לא יהיה תקין או שעלולה להיווצר הפרעה בקצב של הלב. חשוב מאוד לפעול בכל הכיוונים על מנת לטפל באנורקסיה. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה