LIPITOR 40 mg

דיון מתוך פורום  לב האישה

21/07/2017 | 16:01 | מאת: שרה

שלום רב, אני בת 66 פעילה במכון כושר עד 5 פעמים בשבוע מזה כ-15 שנה.הובחנתי בהפרעת קצב לב LBBB. עברתי צנתור אבחנתי ונמצא 50% סתימה. נאמר לי, שלמעשה הבדיקה יצאה תקינה. לא היה צורך בסטנט. קיבלתי המלצה ליטול אספירין וגם LIPITOR 40mg. הכולסטרול LDL הערך שלו הינו 152 וה-HDL הערך שלו 62. טריגליצרידים הערך 69. סוכר 88. אני מאמינה שתוצאות הבדיקות הן כאלה מאחר ואני מנהלת אורך חיים בריא אשר כולל תזונה בריאה. אני קוראת שיש המון תופעות לוואי בלתי נעימיות לליפיטור וזאת בלשון המעטה....כאבי שרירים וכו....אני חוששת שהתרופה עלולה לפגוע באימונים במכון הכושר ובכלל באיכות החיים . האם הכרחי ליטול LIPITOR 40mg ? מדוע לא להתחיל במינימום 10mg? תודה מראש שרה

25/07/2017 | 17:34 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום שרה, היפרליפידמיה, עודף שומנים בדם הינו גורם סיכון חשוב ביותר להתקף לב ולמחלות אחרות הקשורות להצרויות בעורקים. מעבודות על מאות אלפי חולים אנחנו יודעים שהורדת פרופיל השומנים וטיפול בסטטינים מקטין סיכוי להתקף לב ומאריך חיים. הצרות של 50% שתיארת נחשבת אינה משמעותית. יחד עם זאת חשוב מאוד לאזן את גורמי הסיכון כך שלא תהיה התקדמות בתהליך התרשתי. בין היתר יש חשיבות לאיזון פרופיל שומנים. היום ההמלצה העדכנית גם לאנשים שאין להם מחלת לב שהכולסטרול הרע LDL יהיה פחות מ 100. בשלב ראשון יש להתחיל בדיאטה דלת כולסטרול הפנייה לדיאטנית, ירידה במשקל ופעילות גופנית. בנוסף כנראה שמיץ רימונים יכול לשפר פרופיל שומנים רק צריך כמויות גדולות של מיץ רימונים מדי יום שכנראה לא ישים. אם לאחר שעשית כל זאת עדיין LDL הוא 150 יש אנדיקציה להתחיל טיפול בכדורים. לגבי המינון ניתן בעקרון להתחיל במינון יותר קטן ולאחר כחודש וחצי להעריך את פרופיל השומנים העדכני ואז להחליט לגבי צורך בהעלאה. אני חושבת ש 10 מ"ג נשמע לי קצת מעט וסיכוי נמוך שתגיעי ליעד של פחות מ 100, ניתן להתחיל ב 20 מ"ג וכעבור חודש וחצי לעלות לפי התוצאות. חשוב לזכור שרב האנשים נוטלים סטטינים, כדורים נגד כולסטרול ומרגישים מצוין. תרגישי טוב

26/07/2017 | 12:26 | מאת: שרה

עזרת לי מאד. תודה, שרה.

מנהל פורום לב האישה