תכיפות במתן שתן לאחר ניתוח TVT-O

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

28/05/2012 | 14:46 | מאת: יהל

שלום. כשלושה שבועות אחרי ניתוח TVT-o ברקע בעברי עברתי ניתוח ע"ש וורטהיים עקב CA OF CERVIX וכן LT NEFRECTOMY בעקבות תת פעילות של הכליה, סובלת אז באופן כרוני מדלקות חוזרות בדרכי שתן, וכן בריחת שתן במאמץ ובמנוחה. יצוין כי בזמן מנוחה סבלתי טרם הניתוח מדחיפות של כפעם בשעה וחצי שעתיים ביום והתעוררות של פעמיים בלילה. לאחר הניתוח ומזה כשלושה שבועות סובלת מאוד מתכיפות במתן שתן ובריחת שתן במנוחה אשר הוחמרה והפכה לתכופה ביותר בתדירות של אחת לחצי שעה עד שעה ביום, ויקיצה של כארבע עד חמש פעמים בלילה. האם ההחמרה הזאת בתכיפות למתן שתן קשורה לניתוח? שאלה שניה הרופא האורוגניקולג שלי עוד טרם הניתוח המליץ לי על כדור טוביאס 8 מ"ג לטיפול בבריחת השתן במנוחה שכאמור הוחמרה לאחר הניתוח, רכשצי את התרופה אולם תופעות הלוואי המתוארות בעלון המצורף לתרופה מפחידות אותי מאוד ביחוד בהתחשב ברקע הרפואי שלי, עד כמה תופעות הלוואי מנטילת תרופה זו הינן קשות וקיצוניות? האם כדאי לנסות ולנטול את התרופה? פוחדת!!!!!

03/06/2012 | 09:33 | מאת:

יש לבצע בדיקה אורודינאמית וכן ממליץ מאוד על נטילת התרופה שניתנה לך.