ירידה להתרוקן בלילה כל שעתיים

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

27/03/2012 | 13:04 | מאת: אורנה

שלום אני בת 58 נשואה +4 (הבת הצעירה בת 32) בריאה בדר"כ ונמצאת במעגל העבודה בתפקיד אינטנסיבי. במשך היום לא מרגישה צורך חריג לירידה להשתנה, אבל בלילה אני יורדת כל שעתיים לערך, וכמות השתן בכל פעם היא די גדולה. אני נוטה לקבל את זה כגזירה משמים אבל קראתי שלא כדאי ולא צריך "להתרגל" למצב. מה יכולות להיות הסיבות לתופעה ומה ניתן לעשות? תודה אורנה.

03/04/2012 | 14:37 | מאת:

את כתבת נכון - לא צריך להתרגל למצב זה ויש לטפל בכך. גשי להערכת אורוגינקולוג.

08/04/2012 | 12:35 | מאת: דליה

טיפול מניעה ריפוי והחלמה מבלוטת ערמונית מוגדלת, אי-שליטה במתן שתן גברים ונשים , סרטן של בלוטת הערמונית, סרטן הפרוסטטה ושיכוך כאבים סרטן הפרוסטאטה הוא סוג הסרטן הנפוץ ביותר בקרב גברים. אצל גברים רבים הסרטן ממוקם בבלוטת הערמונית והם אינם יודעים כלל על קיומו. הוא מתגלה לעתים קרובות על ידי בדיקה שגרתית של PSA- prostate-specific-antigen. אך בחלק מהמקרים הסרטן מתפרץ, שולח גרורות והופך לסרטן ממאיר. מחקרים הראו ששכיחות הסרטן המקומי דומה בארצות המערב ובסין; לעומת זאת שכיחות הסרטן הממאיר גדולה בארצות המערב פי 20 מאשר בסין (1,2). אבל בקרב מהגרים מסין, יפן או אפריקה החיים בארה"ב, עולה שכיחות הסרטן הממאיר לאחר שהם מסגלים לעצמם את אורח החיים המערבי, עד שהיא משתווה לזו של האוכלוסייה המקומית (3,4). מכך ניתן להסיק שאורח החיים המערבי מעודד הפיכה של סרטן ממוקם, שאינו מסוכן, לסרטן ממאיר לטאלי, או שהוא גורם ליותר גברים לחלות בסרטן ממאיר ומסוכן. מחקרים הצביעו על קשר בין סרטן הערמונית, בדומה לסרטן השד, הרחם, השחלות והאשכים, לבין תזונה עשירה בשומנים רוויים מן החי או הצומח. לסרטן הערמונית יש קשר הדוק עם כמה הורמונים. ההורמון שנחשב למגביר שגשוג של תאי בלוטת הערמונית הוא dihydrotestosterone - DHT. התוצאה היא גידול של הערמונית, שגורם ללחץ על צינור השתן ולהפרעות במתן שתן. DHT נוצר על ידי פעולת האנזים 5-alfa-reductase על הטסטוסטרון. הורמונים נוספים הקשורים לסרטן הערמונית הם אסטרוגנים, הנוצרים על ידי פעילות של האנזים aromatase על הטסטוסטרון, וכן נשאים של הורמונים, במיוחד sex hormone-binding globulin - SHBG(5). SHBG הוא חלבון המצוי בפלסמה, ונקשר לאנדרוגנים ולאסטרוגן. בכך הוא מווסת את ריכוז ההורמונים החופשיים המצויים בפלסמה. הממברנה הפלסמטית של בלוטת הערמונית מכילה קולטנים ייחודיים ל-SHBG, שממלא תפקיד בתהליך הגדלת בלוטת הערמונית. צמחים בעלי פעילות אנטי-אנדרוגנית הגדלים באזורים שונים על פני כדור הארץ, והתושבים הכירו אותם וידעו כיצד להשתמש בהם. הידוע מביניהם הוא Serenoa repens - Saw palmetto, שנחקר יותר מכל האחרים, ושתכשירים רבים ממנו מצויים בשוק כמו משקה "צמחי BPH" מניעה ריפוי החלמה ואי-שליטה במתן שתן אצל נשים וגברים הטיפול היעיל והבטוח בהגדלה שפירה של הערמוניתBPH וסרטן הערמונית Benign Prostatic Hyperplasia)) שם צמחי המרפא במשקה: E. hirsutum- E. angustifolium- E. rosmarinifolium- E. tetragonum- E. spicatum מינון ואופן השימוש חצי כפית מהמשקה ניתן גם עם חצי כוס מים / מיץ פעמיים ביום – בוקר לפני האוכל וערב לפני השנה טיפול מונע (לגברים מעל גיל 40) – חצי מהמינון הנ"ל 100% טבעי & ללא חומר משמר & ללא צבע מאכל להזמנות : ט"ל 972-9-8846105/6 972-52-2498146 972-052-2498353 מייל [email protected] מקורות: 1. Gu F. et al. Preliminary study of benign prostatic hyperplasia and prostatic cancer in China. Urology; 44: 688-691, 1994 2. Carter HB. et al. Clinical evidence for the implications of the multistep development of prostate cancer. J. Urol; 143: 742-746, 1990. 3. Shimazu H. et al. Cancers of the prostate and breast among Japanese and white immigrants in Los Angeles Country. Br J Cancer; 63: 963-966, 1991 4. Moul JW. Black race is an adverse prognostic factor for prostate cancer recurrence following radical prostatectomy in an equal access health care setting. J. Urol; 155: 1667-1673, 1996