התאוששות ועצירות

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה

22/05/2013 | 21:39 | מאת: אליסיה

במשך החודש וחצי האחרונים הייתי בתת תזונה חריפה (כ300 קלוריות ליום). במהלך הזמן הזה פיתחתי עצירות קשה, ב3 השבועות האחרונים לא הצלחתי להתרוקן ולו פעם אחת ללא חוקן או תערובת המשלוחים הניתנת לפני קולונוסקופיה. כעת אני אוכלת בריא מזה שבוע, המון סיבים תזונתיים ואפילו החזרתי את שמן הזית הנוראי לתפריט. עם זאת... כלום. אני נורא מפחדת לפתח תלות בחוקן, אבל אני לא יכולה להמשיך להסתובב שבועות עם צואה בתוכי...

שלום אליסיה ראשית, חשוב שתביני שקיים קשר ישיר בין אכילה מועטה לבין עצירות, כמו כן קיימות עוד שלל תופעות לוואי (חלקן מאוד מסוכנות) כתוצאה מאכילה מועטה כפי שתיארת. הדאגה שלך מפיתוח תלות בחוקן בהחלט מוצדקת... כפי שציינת פעמים רבות נוצרת תלות לאור העובדה שהמעי נהפך לעצל (דופן המעי נעשת לא פעילה) אבל כמובן שגם איבוד מינרלים וויטמינים חיונים, התייבשות בשל איבוד נוזלים, חולשה, גזים, מעי רגיז, זיהומים צריבות בפי הטבעת, טחורים וסיכון לפיתוח פוליפים נגרמים כתוצאה משימוש ממושך "בעזרים" מלאכותיים לטיפול בעצירות כגון חוקנים, משלשלים, תה טיבאטי ועוד... עקב כך אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית לקבלת עזרה בשיקום המעי וביציאות בעזרת תזונה נכונה (וכן זה אפשרי) וכמובן בהרחבת התפריט ובהבנה מדוע הגעת למצב בו את אוכלת רק 300 קלוריות ומסכנת את בריאותך... בהצלחה רבה עדי

מנהלי פורום הפרעות אכילה