נגישות
נגישות

עקירת שן בינה קרובה לעצב

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

29/08/2015 | 17:52 | מאת: אורלי אדרי

שלום לפני יומיים עברתי עקירה כירורגית של שן בינה כלואה וקרובה לעצב בלסת התחתונה צד ימין. שן 48. הניתוח נעשה אצל מומחה לכירורגיה פה ולסת. לאחר שראה את הסיטי והצילום הפנורמי לפני העקירה אמר כי הוא לא רואה סיכון יוצא דופן לפגיעה בעצב, (בעוד שכשהתייעצתי עם שני רופאים אחרים,אחד רופא שיניים והשני מתמחה לכירורגיה -אמרו כי יש בין 10 ל15 אחוז סיכויי פגיעה בעצב לאחר שראו סיטי) בקיצור,סמכתי על המומחה שהקטין את הסיכויים ועשיתי את העקירה. עכשיו כשפגה ההרדמה המקומית אני מרגישה נימול בלשון בחצי לשון בצד ימין, אך דבר שמלחיץ יותר מהנימול הוא שמתחת ללשון האיזור כאילו משותק. יש תחושה של שריר תפוס מאוד וקושי מתחת ללשון. כשאני בולעת את הרוק אני מרגישה כאילו הלשון נמשכת איתי לבלוע את הרוק וחוזרת למקומה.כמו תחושה שהיא נבלעת. אנסה לדייק עוד יותר ולתאר את תחושתי...נכון כשעושים צילום של השיניים נותנים לנשוך נשך קשה בשביל הצילום? אז כך בידיוק אני מרגישה מתחת ללשון. כאילו יש שם משהו מאוד קשה שמפריע מאוד. כעת אני עוד נפוחה האם יש פגיעה בעצב? איך ניתן לטפל?

לקריאה נוספת והעמקה
15/09/2015 | 02:03 | מאת: דניאל שרון

שלום אורלי, אני מקווה שמאז שכתבת את ההודעה מצבך השתפר. גם לי נאמר שעלי לעשות טיפול בשן בינה כלואה בלסת התחתונה ואני בשלב חיפוש הרופא. ההודעה שלך כאן בפורום הדאיגה אותי כי היא מראה שאכן יש סיכון אמיתי בניתוחים מעין אלו. תוכלי בבקשה לספר איפה עשית את הטיפול ומי הרופא המומחה? תודה רבה ותהי בריאה, דניאל

שלום אורלי מאחר שהפורום (ואני) היינו בחופשה ארוכה חלפו שבועיים מאז פרסמת את ההודעה. ייתכן שהתחושה השתפרה מאד ואם כן, אין צורך בטיפול. הפגיעה שאת מתארת אינה בעצב שאותו בודקים בצילום הCT (שהוא עצב הלסת התחתונה) אלא פגיעה בעצב הלשון שהיא נדירה יותר (0.6% מכלל העקירות). במקרים אלה מקובל להמתין זמן מה עד לירידת הנפיחות. אם לא חל שיפור משמעותי בתחושת ההרדמה בלשון בפרק זמן של חודש וחצי יש לחשוד במעיכה או חיתוך של העצב ומומלץ לבצע ניתוח לשחרור או חיבור קצות העצב הקרועים תחת מיקרוסקופ. זה דורש, כמובן ניתוח בהרדמה כללית. בהצלחה דר אלון

מנהל פורום אורתוגנטיה