גירוד ועקצוץ בחלק שמאל בסנטר - לסת תחתונה

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

06/06/2014 | 13:37 | מאת: הלן

שלום רב, בשנת 1988 עברתי ניתוח אורתוגנטי בלסת העליונה והתחתונה , בגלל לסת תחתונה בולטת. כתוצאה מהניתוח נשארתי עם פגיעה קטנה בעצב שבעקבותיה יש לי מקטע מסוים בלסת התחתונה מצד שמאל שאין לי תחושה באזור זה. התחושה כי כמו אחרי טיפול שיניים שמרגישים הרדמות באותו איזור. בחודש האחרון , יש לי כל הזמן , גירודים ועקצוצים באותו המקום שגורמים לי כל זמן לגרד באזור , אבל התחושה היא אותה תחושה - של אין תחושה. זה לא מפסיק ומאוד מציק ואני לא יודעת , מה הסיבה ומה אני צריכה לעשות ? אשמח לעזרה. הלן

07/06/2014 | 17:39 | מאת: ד"ר דרור מ. אלון

שלום הלן, פגיעות עצביות כתוצאה מניתוחים אורתוגנטיים בדרכ חולפות אך במקרים מסוימים כאשר סיבי העצב עוברים חיתוך מלא נוצרת באיזור הפגיעה רקמה צלקתית-עצבית שנקראת נוירומה. נדיר שהתופעה מופיעה כל כך הרבה זמן לאחר הפציעה של העצב. במקרה של פגיעה עצבית טריה, עד מספר חודשים, אני ממליץ על תיקון מיקרו כירורגי שבמהלכו מאתרים את שני קצוות העצב החתוך ומחברים אותם ישירות זה לזה או דרך שתל עצב עצמי או מתורם. אני מבצע ניתוחים אלה גם במקרים שמגיעים ממרפאות שונות עם פגיעה עצבית לאחר עקירת שיני בינה או לאחר השתלות שיניים. במקרים דומים לשלך יש לחשוף את העצב הפגוע ולבחון אותו היטב לפגיעה הישנה. במידה שניתן לשפר את המצב מבצעים כריתה של הרקמה הצלקתית ותיקון. על פי ניסיוננו הסיכוי לשיפור יורד בצורה דרמטית לאחר כשנה, ובוודאי לאחר כמעט שלושים שנה, כך שהסיכויים שאמליץ לך על ניתוח הם קטנים. בברכה, דר דרור אלון סגן מנהל המחלקה לכירורגית הפה והלסתות מרכז רפואי רבין

07/06/2014 | 19:28 | מאת: הלן

שלום דר אלון, תודה על התשובה המהירה והמפורטת. אבקש לחדד מעט את השאלה שלי. לא חשבתי שאפשר יהיה לטפל בחוסר תחושה בעקבות הפגיעה בעצב לאחר מעל ל 20 שנה. כבר התרגלתי לחוסר תחושה ולמדתי לחיות עם זה. מה שמציק לי ומפריע לי מאוד , זה התופעה החדשה שהתחילה רק בחודש האחרון , של עקצוץ וגרוד בלתי פוסק באותה הלסת באותו המקום שבעצם אין לי בו תחושה. זה התחיל בחודש האחרון ולא מפסיק. האם זה יכול להיות קשור בכלל , לניתוח , לעצב הנפגע ? ומה אפשר לעשות להפסיק את העקצוץ הבלתי פוסק ? בתודה, הלן

מנהל פורום אורתוגנטיה