מעי רגיז שנהיה יותר גרוע

דיון מתוך פורום  שלשולים ובעיות בעיכול

17/07/2017 | 14:36 | מאת: לנה

בעקרון הלכתי המון פעמים לרופאים ואמרו לי שיש לי מעי רגיז (עשיתי המון בדיקות כולל קולונסקופיה). לפני כמה ימים היה לי בחילה כזו כשהתעוררתי וזה יום לאחר שאכלתי המון שטויות בערב.היה לי שירותים המון פעמים בלי הפסקה אבל לא שלשול, לקחתי 4 קל בטן ואז בערב רצתי במירוץ ששם היה ממש חם והרגשתי שקצת התיבשתי. יום אחרי זה קמתי אכלתי גם לא הכי בריא ואז היה לי כל הלילה שלשולים ולא ישנתי בכלל. יום לאחר מכן הרגשתי חלשה וגמורה וגם אחרי שאכלתי המשיכו לי השלשולים. כרגע השלשולים פסקו אבל אני עדין מרגישה חוסר נעימות בבטן אחרי שאני אוכלת וגזים. (יותר ממש אני מרגישה בדרך כלל בגלל המעי רגיז) ובנוסף לזה אני מרגישה ממש חולשה. אני ספורטאית ואני מרגישה עכשיו שאני עולה קצת מדרגות וקשה לי. כמו כן הדופק שלי במנוחה יותר גבוה מבדרך כלל. לרוב גם כמה ימים לפני מחזור אני מרגישה יותר בלאגן בבטן ואני בדיוק לפני מחזור (אני לא בהריון). האם כדאי לי בכל זאת לגשת לרופא? תודה רבה!

לנה שלום, בתור התחלה אם את מרגישה שחל שינוי במצבך ואת רוצה להיות שקטה - תמיד יש מקום לפנות לרופא. בנוסף, אם מעולם לא היית אצל דיאטנית שמתעסקת בתחום ופשוט קיבלת את זה שאת סובלת ממעי רגיז ושאין מה לעשות, צר לי על כך מכיוון שאין לי ספק ששינוי הרגלי האכילה שלך יכולים להטיב עם מצבך. נכון לעכשיו הייתי ממליצה לך לתקופה הקרובה לאכול יותר מאכלים קלים לעיכול כמו לחם לבן, פסטה, אורז, תפו"א, ביצים, עוף וכדומה ולאחר מכן לנסות ולבחון את הדברים בצורה מבוקרת. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום שלשולים ובעיות בעיכול