חושש שיש לי בעיות בעיכול

דיון מתוך פורום  שלשולים ובעיות בעיכול

27/10/2016 | 21:41 | מאת: רון

היי אני חושש שהצואה שלי שונה מאחרים. לאחרונה אני מרגיש ש"טקס" היציאה שלי מורכב יותר, גם מבחינת רעש וגם מבחינת ריח. העובדה הזאת מקשה עליי ללכת לשירותים בעבודה, במקומות ציבוריים, בבית של חברה שלי, בביתי כשהחברה נמצאת וכד'. לאחרונה הגעתי למסקנה שהנושא מספיק חשוב לי על מנת שאבדוק מה יכול לשנות אותו. אני מתבייש ללכת לרופא ולכן כותב פה. אילו מאכלים מסייעים ליציאת בעיתים פחות דחופות, עם ריחות פחות חזקים ובצורה חלקה ללא רעשים? מצטער על חלק מהמינוחים, לא מצאתי מתאימים יותר.

שלום רב, אני לא מספיק בטוחה שירדתי לסוף דעתך. אם אני מבינה נכון את שאלתך, עיקר הבעיה שאתה מתאר היא גזים. גזים יכולים מצד אחד לתת הרגשה של דחיפות ביציאה (ייתכן בליווי רעש) ומצד שני מאופיינים פעמים רבות בריח חריף. אם כן, בתור התחלה מומלץ להימנע ממאכלים היוצרים גזים כמו קטניות (סויה, חומוס, שעועית לבנה ועדשים) או ירקות כמו כרוב, כרובית, ברוקולי, צנון, צנונית וקולורבי. כמו כן מומלץ להימנע מארוחות עתירות סיבים כמו סלט גדול או מרקים עשירים בירקות. המלצה נוספת היא הימנעות מארוחות או מאכלים שומניים במיוחד כמו ג'חנון, מלוואח, בורקסים, קרואסונים, צ'יפס, מאכלים מטוגנים וכדומה. במידה ואתה נוהג ללעוס מסטיקים או סוכריות ללא סוכר, גם מהם מומלץ להימנע. מעבר לכך תמיד מומלץ להתייעץ עם רופא המשפחה ודיאטנית גסטרו לבחינה מעמיקה יותר של מצבך. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום שלשולים ובעיות בעיכול