זקוקה לעזרה דחופה ביותר

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

28/07/2011 | 11:24 | מאת: הבת הדואגת

שלום רב אימי בת 65 מאושפזת מזה חודשיים עקב קוצר נשימה לחצי דם גבוהים סוכר גבוהה ונוזלים בריאות טופלה בהמון משתנים ובסטרואידים עם הקלה משמעותית בסיטורציה עם זאת בשבוע האחרון התדרדרה הייתה ישנה מרבית היום והזדקקה למנת דם .הוחלט לעשות צינטור לאחר אקו לב עם הממצאים הבאים :חדר ימין בולט תפקודו מופחת הרחבה בעליה השמאלית הסתיידות בטבעת המסתם המיטראלי ובאזור העלה הקידמי אי ספיקה מיטראלית+מסתם אאורטלי מסויד היצרות אאורטלית בינונית ואי ספיקה קלה - בינונית אי ספיקה טריקוספידלית קשה לחץ ריאתי מוגבר במידה קשה תפליט פרקדיאלי מינמלי תפליט פלאורלי מיימת בעקבות ממצאים אלה והתדרדרות במצב הוחלט לעשות צינתור דו צדדי אבל הבעיה הייתה אי ספיקת כליות שממנה אמא סובלת לבסוף כן עשו צינותור אבל לצערי נתקלו בממצאים נוספים הסתבר שהעורק הראשי של הלב היה חסום במידה קשה פתחו עם בלון והוכנסו 3 תומכים מהחשש שלא תוכל להחזיק מעמד בצינתור בגלל קשיי נשימה תיקנו רק את העורק הראשי ושאר הבעיות לא פתרו היום יומיים אחריי שוב ירידה בסיטורציה ושוב צבירת נוזלים סוכר גבוהה ולחץ דם גבוה ובנוסף התגלה חיידק בדם הפחד שלי שנורא מפספסים את אמא והיא פשוט תלך האם נכון שאין מה לעשות עם הלחץ הריאתי?האם יש צורך בצינטור נוסף?החלפת מסתם?ניתוח?אני מוכנה להביא אותך בתור יועץ אם יש ביכולתך לעזור תודה מראש

שלום רב באמת על פי תיאורך מצבה של אמך קשה. הנתונים שאת מוסרת מכוונים לאי ספיקת לב קשה שככל הנראה היא משנית לחסימה בכלי הדם של הלב. על מנת לבצע את תפקידו (הזרמת דם לכל הגוף) הלב עצמו זקוק לספק דם לעצמו וכאשר כלי הדם של הלב חסומים (טרשת העורקים) הלב מתקשה לתפקד ונוצר מצב של אי ספיקה. כלומר הדם מצטבר בתוך הלב השמאלי,הלחצים בתוכו עולים ואז נוזלים דולפים ומצטברים בתוך הריאות וגורמים לירידה באחוזי החמצן. בדרך כלל במצבים כאלו - אין מחלת ריאות ראשונית!! ואם מצליחים להחזיר את הלב לתיפקוד סביר (באמצעות תרופות או התערבות חודרנית - צינתור / ניתוח מעקפים) - המים יופרשו החוצה על ידי הכליות ואמך תוכל לחזור לנשום כרגיל. אין לי מספיק נתונים אך מצבה אינו נדיר ונשמע לי שהרופאים בבית החולים בו את נמצאת יודעים ועושים את מה שצריך. הם גם נתקלים בבעייה של אי ספיקת כליות המקשה עליהם את העבודה כי אם משתנים אותה יותר מדי הדבר עלול להחמיר את מצב הכליות. בכל זאת מספר המלצות - 1. לפני צינתור נוסף הייתי שוקל ביצוע מיפוי לב על מנת לבדוק את משמעות הכלים החסומים שלא נפתחו מבחינת אספקת דם. 2. למעט מתן התרופות הרגילות לאי ספיקת לב - הייתי מחבר אותה (לפחות לשעות הלילה) למכשיר הנשמה באמצעות מסיכה מסוג BPAP שעשוי לשפר את אי ספיקת הלב ולעזור בהוצאת נוזלים מהריאות. הייתי שמח לעזור אך נראה לי שהיועץ המתאים לאמך יגיע מתחום הקרדיולוגיה ולאחר מכן מתחום ניתוחי הלב!! מאחל לה בריאות שלמה דר נמרוד מימון

29/07/2011 | 05:37 | מאת: הבת הדואגת

ראשית אפתח ואומר תודה מקרב לב על התייחסותך למכתבי ברצוני להוסיף פרטים שאולי יהיו חשובים ראשית הייתה אמורה לעבור מיפוי לב אך הם נורא חוששים שלא תוכל לעמוד בבדיקה זו שנית דבר שחשוב מאוד לציין עשתה CT ריאות שהודגשו בו מוקדי קליטה באזור בית החזה כמו כן ניצפו בלוטות לימפה מוגדלות באזור הריאות השאלה הייתה האם לעשות ברונכו סקופיה או לא עם התייעצות רופא ריאות לא נמצא מקום לעשות פעולה זאת האם היה נכון לוותר על הבדיקה?יש חשד למחלת סרקואיד ובצינתור היו אמורים לקחת ביופסיה אך לאור הממצאים שהתגלו בצינתור ויתרו על ביופסיה היא אכן מקבלת המון משתנים גם בכדורים וגם בעירוי אבל רמת הקראטינין גבוהה ולכן הפסיקו אבל שוב צברה נוזלים וזה כמו מעגל סגור האם נכון יהיה לשחררה ולא לעשות ניתוח זה רק יביא לאישפוזים חוזרים תודה מראש

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה