פגיעה ברמת הפוריות עקב תזונה

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

28/11/2016 | 08:50 | מאת: שרון

בוקר טוב. אני בן 42.בריא בדרך כלל אבל סובל מעודף משקל.משקלי 96(גובהי 180) החלטתי לפתוח בדיאטה קיצונית בשבועיים הראשונים שלה-5-6 ק"ג בשבועיים האלה ורק אחרי זה למתן את הקצב עד להגעה למשקל היעד 80. בהנחה שאשמור על תפריט מאוזן-האם בכל זאת הלחץ שהגוף שלי ייכנס אליו בשבועיים האלה יכול לגרום לפגיעה ברמת הפוריות שלי? אני שואל שאלה זו כי בתקופה זו אני ואשתי מנסים להרות בפעם הרביעית.

להערכתי הירידה במשקל עשויה לשפר את מדדי הזרע בעקבות הפחתת ההשפעה השלילית של עודף המשקל על הזרע-מחקריםחדשים מצביעים על הקשר אפשרי בין אורח חיים ותזונה של שני ההורים לבין שינויים אפשריים בגנים של תאי ביצית וזרע, שאחראים על גדילה והתפתחות תקינות. המחקר אף הצביע על כך שהשמנת יתר של האב לפני התעברות משפיעה על פרופיל המתילציה של ה-DNA של גנים רבים המצויים בתא הזרע, שעלולים לעבור לדור הבא ולגרום למחלות כרוניות בגיל מבוגר יותר.כמו כן מדענים צרפתיים מצאו שקיים קשר בין השמנה בקרב גברים לממצאים המצביעים על הפרעות בספירת הזרע כגון אזוספרמיה (חוסר תאי זרע) ואוליגוספרמיה (מיעוט תאי זרע), כנראה על רקע של שיבושים הורמונליים כמו, למשל, פגיעה בייצור טסטוסטרון והפיכה מוגברת של טסטוסטרון לאסטרוגן ברקמת השומן. ירידה ברמות הטסטוסטרון הכללי והחופשי הפוגעת בהליך יצירת הזרע ובאיכות שלו, כפי שנמדדת על פי שיעור השברים ב-DNA של תאי הזרע בעקבות העלייה בטמפרטורה באשכים. המסקנה המתבקשת היא שבעיות פוריות אצל גברים החמירו במידה רבה החל משנות השבעים ירידה מתמשכת בספירת הזרע של גברים, שבחלקה יוחסה למגפה העולמית של עליה במשקל בקרב גברים. עם זאת, עדיין לא ברור אם המצב הפיך באמצעות ירידה במשקל,וזאת במיוחד לאור הדיווחים על ירידה בספירת הזרע בעקבות ניתוחים בריאטרים לטיפול בעודף המשקל.

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע