אבחנה - פרופ' ברטוב ..

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

21/08/2016 | 07:21 | מאת: מאי

בוקר טוב פרופ' אשכנזי, אני ובעלי עברנו המון קשיים עד עתה... לאחר בדיקת "הלוספרם" נקבע שיעור של כ- 40% פגומים. הלכנו לפרופ' ברטוב (שמשום מה, אף רופא לא מתייחס ברצינות לאבחנותיו)ולאחר מסז' פרוסטטי איבחן תרבית חיובית: "הבלוטה מעט מוגדלת ויש מיעוט הפרשה, אותרו כ- 3 סוגי חיידקים ושני סוגים של פטריית קנדידה. ולשאלותיי: 1) האם בעקבות כך, אני עלולה להידבק במגע מיני ואפילו בטיפול IVF כי הזרע נגוע בחיידק? 2) לאחר אנטיביוטיקה במשך כשבועיים, עדיין קיימים החיידקים,ואנחנו לא יודעים מה לעשות... אנחנו לפני טיפול פריון לאור גילנו המופלג, ולא יודעים אם להתייחס ברצינות לממצא .. 3) מדוע אף רופא אינו מתייחס ברצינות לבדיקת ה"הלוספרם" ? נשמח לתשובה מהירה, זה דחוף לנו מאוד.. תודה רבה מראש.

1.הסיכוי להדבקה במגע במקרים אלו הנו מזערי 2.יש להמשיך בטיפול הייעודי תוך כיסוי אנטיביוטי באורח כרוני יחד עם ויטמים E ו-C 3.באשר לבדיקת ההלוספרם- בעקבות הדאגה הגוברת לסיכון שבהעברת מחלות גנטיות בשיטות עזר לרבייה, מושם דגש רב יותר על חשיבות השלמות הגנטית של תא הזרע בטיפולי הפוריות והפריה החוץ גופית בגלל נזקים אפשריים ל- DNA של גרעין תא הזרע (DNA FRAGMENTATINS), או למערך המיטוכונדריאלי (גופיפי האנרגיה) שלו, שנגרמים בהשפעת נזקים סביבתיים ואורח חיים (עישון, זיהום סביבתי, צריכת סמים, השמנת יתר, תרופות, מחלות וזיהומים). לנזקים אלו ב- DNA עלולה להיות משמעות קלינית ואבחונית בכל הקשור להצלחת טיפולי הפוריות. מידע בנוגע לשלמות ה- DNA יכול לעזור כשבאים לבחור תאי זרע עם DNA תקין, במיוחד בביצוע הפריה חוץ גופית והפריה באמצעות ICSI (מיקרו מניפולציה). כאמור, ליקויים בגנום הגברי הם הסיבה המרכזית לכישלונות חוזרים של טיפולי הפוריות וההפריה החוץ גופית. לכן, זיהוי בעיות אלו וטיפול בהן יכול להעלות את הסיכוי להריון וכך להקל על בעיות כלכליות, נפשיות ואישיות שזוגות רבים חווים בעקבות כישלונות חוזרים של טיפולי פוריות. בדיקת הלוספרם-בודקת את מבנה ה- DNA (הכרומטין) של תא הזרע וקובעת את שיעור השברים בו (DFI - DNA FRAGMENTATIN INDEX). הבדיקה יכולה להראות ליקויים שיסבירו את בעיית הפוריות והכישלון החוזר בטיפולי ההפריה. פגמים במבנה הכרומטין עלולים לגרום לחוסר יציבות של שרשראות ה- DNA ועל ידי כך להעברה לא תקינה או מדויקת של החומר הגנטי הזכרי בעת ההפריה, וכתוצאה מכך ליצירת עוברים פגומים בעלי איכות מורפולוגית ירודה, שיעור הריונות נמוך, שיעור השתרשות נמוך ושיעור הפלות גבוה. המסקנה היא, שחשיבות ה- DNA של הזרע היא מכרעת בטיפולי פוריות והפריה חוץ גופית. איתור וטיפול מתאים בבעיה יאפשר לגברים עקרים רבים להפוך לאבות ויפחית את הסיכון להעברת מוטציות גנטיות לדור הבא. למרבה המזל, בשנים האחרונות נמצאו שיטות עזר מעבדתיות לאיתור ולבחירת תאי זרע עם DNA תקין (במיוחד לשימוש בביצוע מיקרומניפולציה - ICSI להפריית ביציות המתקבלות בהפריה חוץ גופית). שיטות אלו משפרות את איכות העוברים ושיעור ההשתרשות ברחם, מביאות לעלייה בשיעור ההריונות וירידה בשיעור ההפלות.

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע