בדיקת זרע ווריקולצלה

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

10/05/2016 | 12:46 | מאת: L

כשהייתי בן 14 עברתי ניתוח להסרת גידול שפיר בהיפופיזה. כשהתחתנתי נאמר לי שעל מנת שנוכל להשיג הריון עליי לקחת טיפול הורמונלי וכך היה. לאחר שנה וחצי של טיפול נכנסנו להריון ספונטני(לפני 4.5 שנים) ונולדה לי בת. לאחר השגת ההריון הפסקתי את הטיפול. לפני שנה ומספר חודשים החלטנו להתחיל שוב את הטיפול במטרה להיכנס להריון שני. לאחר טיפול של כשנה ערכתי בדיקת זרג במסגרתה כלל לא נמצא זרע (אציין כי הבדיקה לא נערכה בתנאים אופטימליים ולא ערכתי בדיקה נוספת). האורולוג העלה את מינון הטיפול וכיום אני מזריק פרגניל (5000*2 ימים בשבוע)ומנופור (2 אמפולות 3 פעמים בשבוע). כמו כן הרופא הפנה אותי לביצוע US אשכים. בתוצאת האולטראסאונד נמצא כי אשך ימין תקין, אשך שמאל אפידידימוס תקין, אין עדות להידרוצלה, וריקוצלה בדרגה קלה עם רוחב של הוורידבזמן מבחן וולסלבה 0.3 ס"מ. זרימות עורקיות וורידיות תקינות ושוות דו"צ. אציין כי בבדיקות הדם שערכתי נמצא טסטוסטרון ברמה תקינה. טרם ערכתי בדיקת זרע נוספת. האם ייתכן שהיעדר הפוריות נובע מהממצא בבדיקת ה-US ולא ממחלתי היסודית..? מה עליי לעשות בשלב זה?

הערכתי היא שהבעיה הנה על רקע הורמונלי,ולא נובעת מנוכות וריקוצל בבסדרי הגודל שתארת ,וללא השפעה על זרימת הדם והאשך

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע