ניתוח להרמת רצפת הסינוס

דיון מתוך פורום  שיקום הפה ושתלים דנטליים

13/03/2016 | 19:43 | מאת: יצחק

כאשר צריך לבצע הרמת סינוס לצורך שיקום דנטלי האם זה בעצם אומר ש"דוחפים" את הסינוס כלפי מעלה ? ואז בעצם הוא צריך לתפקד בפחות מרחב ממה שהיה לו... ? האם אין בכך סיכון לסינוסים ולתפקודם ? האם תפקיד הסינוס בעצם קשור למערכת הנשימה ?

ליצחק שלום רב, נכון. ב"הרמת סינוס" מורמת ממברנת (שכבת תאים דקה המצפה את דופן הסינוס) ובד"כ מוכנסת עצם לחלל שנוצר. נכון שחלל הסינוס קטן אך פרט לסיכון (הנמוך יחסית) בפרוצדורה עצמה, אין סיכון לסינוס. הרמת הסינוס אינה משפיעה על תפקוד מערכת הנשימה. בברכה, ד"ר אביטל מתן

מנהל פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים