טיפול בשן שאיננה כואבת

דיון מתוך פורום  שיקום הפה ושתלים דנטליים

13/03/2016 | 19:35 | מאת: יונית

האם ייתכן שיהיה צורך בטיפול שורש מבלי שאחוש כאב בשן ? לפי מה קובע זאת הרופא ? מה יקרה אם לא אעשה את הטיפול שכאמור השן איננה כואבת ?

ליונית שלום רב, כאב הינו אחד הסימנים לצורך בטיפול. יחד עם זאת, יתכן כי שן שאינה כואבת כלל תדרש לטיפול שורש, למשל: מצב בו המוך(החלק החי של השן)עבר נמק ואז אין כל תחושה בשן או עששת עמוקה שלפעמים אינה גורמת לכאב אך מחיבת טיפול שורש. באם אבחנת הרופא נכונה, אי ביצוע טיפול שורש ובזמן, יכול להוביל לדקת חריפה ובמקרים קיצוניים-לאבדן השן. בברכה, ד"ר אביטל מתן

מנהל פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים