הקצעת שורשים

דיון מתוך פורום  שיקום הפה ושתלים דנטליים

19/10/2015 | 23:02 | מאת: נורית

על מנת להקטין כיסי חניכים עשיתי הקצעת שורשים. את הקצעת השורשים ביצעה השיננית תחת הרדמה (את ההרדמה עשה רופא) האם לשיננית יש יכולת וידע לעשות זאת, אני רק בדיעבד הבנתי שפעולה זו, אמורה להתבצע ע"י פריודנט. השאלה שלי, אם ייתכן ונגרם לי נזק ? כי תועלת לא צמחה וכיסי החניכיים לא קטנו וכשחזרתי לרופא החניכיים הוא המליץ על ניתוח. מה הנוהל לגבי הקצעת שורשים מבחינת הסתדרות רופאי השיניים ? ומה כעת עליי לעשות ? ומאיזה עומק כיס מומלץ לבצע ניתוח להשתלת עצם ? תודה.

לנורית שלום רב, הקצעת שורשים בהרדמה מקומית הינה פעולה שגרתית שיכולה שיננית לבצע ובפיקוח רופא. גם אם לכאורה לא "ריפאה" את החניכיים, נכון לעשותה גם אם לאחר הערכה מחדש ע"י רופא חניכיים יקבע זה שיש צורך בניתוח עוקב על מנת לצמצם כיסי חניכיים. הקצעה נעשית, בד"כ מעומק כיסים של 3 מ"מ ומעלה. בהצלחה, ד"ר אביטל מתן

מנהל פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים