חיוך מושלם

דיון מתוך פורום  שיקום הפה ושתלים דנטליים

26/09/2015 | 19:04 | מאת: יאיר

לפני שבועיים עברתי עקירה בלסת עליונה ונוצרה לי פיסטולה, הרופא אמר שלקח רירית מהלחי כדי לסגור אותה. האם תוכל בבקשה להסביר לי מה הכוונה והאם יכול להיות לזה קשר שאין לי אפשרות עדיין לחייך בפה מלא ? החיוך שלי מעוות ): מה ניתן לעשות כדי לשפר זאת ? תודה.

ליאיר שלום רב, פיסטולה הינה נקב ולמעשה חיבור בין חלל הפה לחלל הסינוס, הנובע מקרע בקרום המצפה את חלל הסינוס. יש שיטות שונות לסגירת הפיסטולה ואחת מהן היא אכן נטילת רקמה וביצוע איטום של הקרע באמצעותה. לא אוכל לתת תשובה חד משמעית לגבי הקשר לאפשרות לחייך בפה מלא: בד"כ מדובר בהגבלה זמנית אך זה מחייב בדיקה קלינית של רופא מומחה. בהצלחה, ד"ר אביטל מתן

27/09/2015 | 16:45 | מאת: יאיר

מה ניתן לעשות ? ואיך יודעים בוודאות שהחיבור נסגר, האם יש בדיקה אובייקטיבית לכך ? אין ספק שהרופא צריך לראות זאת, אך ריבוי של שבתות וחגים מונע זאת ממני תודה בכל מקרה

מנהל פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים