הרדמה אחרי שתל

דיון מתוך פורום  שיקום הפה ושתלים דנטליים

11/12/2014 | 14:15 | מאת: טל

לפני שבועיים עשיתי שתל בשן מס 46 ,אצל כרורג פה ולסת, ועשיתי רק צילום פנורמי לפני זה. לאחר הטיפול הרגשתי שהלשון קצת רדומה בצד ימין ורדום טיפה בקצה השפה הימנית. לאחר שבוע חזרתי למרפאה והרופא אמר שזה יחלוף. רציתי לשאול האם יש מצב שהשתל נוגע לי בעצב המנדיבולרי ? ואם זה נכון תוך כמה זמן צריך להוציא אותו לפני שהוא עושה נזק תמידי חס וחלילה?

11/12/2014 | 14:19 | מאת: טל

רציתי לציין שיש לי תחושה בלשון אך אני מרגיש זרמים

לטל שלום רב, חוסר תחושה בלשון יתכן ונובע מבצקת מקומית או ממגע של מחט המזרק בעצב הלשוני (לינגואלי). חוסר תחושה באיזור השפה יכול לנבוע מבצקת מקומית או מפגיעת השתל בעצב המנדיבורלי. אם כך, היה צורך לבצע CT מיידית לאחר גילוי אי התחושה ובמידה ואכן כך, היה להוציאו, לעיתים חלקית. בהצלחה, דר אביטל מתן

מנהל פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים