שתלים פטריגואידים או הרמות סינוס

דיון מתוך פורום  שיקום הפה ושתלים דנטליים

07/11/2020 | 11:30 | מאת: עליזה

יש לי אופציה לבחור הרמות סינוס או 2 שתלים פטריגואידים. קשה לי מאד להחליט. אשמח לקבל הסבר ונימוקים.

לעליזה שלום רב, כאשר יש צורך לבצע שתלים באיזור האחורי של הלסת העליונה, בחלק רב מהמקרים יש ״להרים״ את רצפת הסינוס (ה״מקסילרי״) כדי לאפשר החדרת שתלים ללא חדירה לסינוס. שתל פטריגואידי בא ״לעקוף״ את הסינוס, הוא מותקן בגבול האחורי של הסינוס בחלק האחורי של הלסת העליונה. בד״כ מדובר בשתל ארוך יחסית, 18-25 מ״מ לעומת שתל קונבנצינאלי שאורכו 5-13 מ״מ, שאמור לחדור דרך החלק האחורי של הלסת ולהיות מעוגן בעצם הגולגולת. יתרונו בכך שביצועו ״חוסך״ הרמת סינוס״ וזמן המתנה עד ביצוע שיקום סופי. חסרונו במניפולציה היחסית מורכבת גם בגלל אורכו (לכן רוב הרופאים מעדיפים ביצוע הרמת סינוס), במקרים מסויימים בבעיית הוצאתו באם כשל, צורך בזוית מתקנת לצורך שיקום מה שיוצר כוחות שלא לפי ציר האורך של השתל ועוד. בהצלחה, ד״ר אביטל מתן

07/11/2020 | 17:43 | מאת: עליזה

תודה רבה על ההסבר. לא מעניין אותי במיוחד שצריך לחכות אחרי הרמות סינוס. אני חוששת מהפעולה הפולשנית מאד לכן ההתלבטות . אבל אין לי מספיק ידע, יכול להיות שפטריגואידים זה עוד יותר פולשני. שמעתי על הרבה סיבוכים אחרי הרמות סינוס לכן הנטייה הייתה לחפש דרך אחרת. מצד אחר במקרה של הרמות סינוס השיקום יכול להיות מחולק ולא גשר מקצה לקצה, דבר שמקשה על תחזוקה שוטפת. אשמח לעזרה.

לעליזה שלום, בכל פרצדורה רפואית יתכנו סיבוכים יחד עם זאת, החלטה לגבי סוג הפרוצדורה הינה מורכבת, מחייבת בדיקה קלינית מוקפדת, מצב הסגר והשיניים, אבחון של מומחה ובסיוע צילומי רנטגן וסיטי, תלוייה במצב האנטומי (במיוחד בשתלים) ובמצב הבריאותי . ההחלטה בסופו של יום היא של המטופל, לאחר אבחון מעמיק והצעות תכנית טיפול. אני מציע כי תפני למומחה העוסק בהתקנת שתלים לבדיקה קלינית ולקבלת חוות דעת. בהצלחה, ד״ר אביטל מתן

מנהל פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים