כאבים באיזור הפנים והראש

דיון מתוך פורום  שיקום הפה ושתלים דנטליים

21/07/2020 | 08:25 | מאת: ג

שלום, בארבעת החודשים האחרונים יש לי כאבים בצד ימין של הראש, ברקה הימנית, בעצם הבולטת של האוזן מאחורה ובעורף למטה בצד ימין, בהתחלה זה היה מגיע פעם בשבוע שבועיים בשעות הערב לשעה שעתיים ובשבוע האחרון כבר 4 ימים שיש לי את הכאבים האלה באותם איזורים כל יום לאורך היום והערב והם חזקים קצת יותר מפעמים קודמות. בנוסף יש לי לאחרונה גם כאבים לא חזקים ממש בלחי הימנית בעין הימנית בצידו הימני של האף ובצידו הימני של המצח, נורולוגית שלחה לסיטי מוח והוא תקין, היא אמרה שזה אולי TMJ , האם אלה התסמינים? ואם לא יש לך השערה מה זה יכול להיות?

שלום רב, ככל שנשללו גורמים אחרים לרבות מקור מיגרנוטי, כאבים כפי שתארת יכולים להתאים למקור שרירי או נוירולוגי. אני מציע כי תפנה למומחים בתחום רפואת הפה או לעוסקים בתחום ה-TMJ או ה-MPD (כאב עקב דיספונקציה של מערכת השרירים) כדי לקבל חוות דעת. בהצלחה, ד"ר אביטל מתן

23/07/2020 | 10:57 | מאת: ג

מקור שרירי היכן? שרירי המוח? הפנים? הצוואר?

שלום רב, שרירי הפנים (הבעה), שרירי התנועה והלעיסה. בברכה, ד"ר אביטל מתן

מנהל פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים