שתלים חובקים פריאוסטלים

דיון מתוך פורום  שיקום הפה ושתלים דנטליים

06/06/2020 | 15:12 | מאת: שירה

שלום, רציתי לשמוע בבקשה את דעתך בנושא השתלים החובקים - יתרונות וחסרונות במקרים של חוסר בעצם וניסיון להימנע מהרמת סינוס ובשל הרצון לטיפול קצר יותר הן בשל סינוסיטיס כרונית ( אסימפטומטית ) והן בשל אוסטאופורוזיס שעדיין לא מטופלת האם ועד כמה הפרוצדורה ידועה, מקובלת ומנוסה כאן בארץ והיכן ? האם יש הבדל בין שתלים פריאוסטלים לשתלים סאב פריאוסטלים ? האם אלו שתלי מירס ? להתייחסותך, מראש אודה מאד.

לשירה שלום רב, אקדים ואומר: אין פתרונות קסם. כדי ששתל יעמוד בכוחות תפקודיים וישרוד לאורך זמן הוא חייב להיות מעוגן באופן מייטבי בעצם הלסת. אוסטאופורוזיס (כל עוד אינה מטופלת בתרופות ממשפחת הביפוספונטים), אינה מהווה קונטרא אינדיקציה להרמת סינוס. סינוסיטיס ניתנת לטיפול. לשאלתך, איננו ממליצים על טכניקות טיפוליות או מעבירים בפורום זה שמות מטפלים העושים שימוש בטכניקות כאלו ואחרות. בהצלחה, ד״ר אביטל מתן

07/06/2020 | 21:27 | מאת: שירה

תודה על תשובתך. האם אני יכולה להבין ממנה ששתלים חובקים לא יעמדו בעומס ? נכון שאין פתרונות קסם, אך לפעמים חשיבה יצירתית מסייעת. אני מנסה להימנע מניתוחים על ניתוחים (אני מחלימה מסרטן) ומקווה למצוא פתרון יעיל בזמן סביר. עם מינימום התערבות כירורגית.

שלום רב, מחשבה יצירתית חשובה אך בסופו של יום, במיוחד ברפואת שיניים ולאור הנסיון הקליני המצטבר, מבחן התוצאה הוא הקובע. מעבר לתשובות כלליות, התאמת טכניקת השתלה (ושתלים) למקרה תלוייה בגורמים רבים, בינהם המצב האנטומי והקליני. אני מציע כי תפני לבדיקת מומחה בשיקום כדי לקבל תשובה ממוקדת לרצונותייך. בהצלחה, ד״ר אביטל מתן

מנהל פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים