שיקום שיניים שחוקות מאןד

דיון מתוך פורום  שיקום הפה ושתלים דנטליים

29/05/2020 | 18:38 | מאת: עמית אלתם

בכיל 68 עם שיניים ללא טיפולי שורש אך שחוקות מאוד . הציע רופא שיקום לשיניים עליונות השחזה וגשר כתרי זרקוניה ללסת תחתונה השחזה וגשר כתרי חרסינה על מתכת ולא זרקוניה בכדי שלא יווצר בעיות במפרק . האם זה יהיה הבדל בולט בין השיניים העליונות זרקוניה והתחתונות חרבינה על מתכת? האם הגשרים יפריעו מאוד לטיפול בשיניים הודדות בעתיד (התכנון רק להשחיז לא לבצע טפולי שורש)?

לעמית שלום רב, אין קשר בין סוג כתרים לבעיות במפרק. מעבר לכך, יתכן שינוי במראה האסתטי בין הלסת העליונה והתחתונה באם יעשה שימוש בסוגי כתרים שונים. מה שמשפיע על המפרק זה הגובה האנכי (״גובה ורטיקאלי״) שיש לבדקו ולבצע החלטה לגביו בשלב הגשרים הזמניים. במידה וידרש טיפול שורש בשיניים התומכות את הגשרים, יהיה צורך לבצע זאת דרך הכתר המותקן על השן הנדרשת לטיפול, תוך כדי חירורו של הכתר כדי להשיג גישה טיפולית לשורש. בהצלחה, ד״ר אביטל מתן

מנהל פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים