הסרה / חיתוך של גשר קבוע שהולבש על 4 שיניים קדמיות עליונות

דיון מתוך פורום  שיקום הפה ושתלים דנטליים

01/02/2020 | 06:22 | מאת: יוסי

האם ניתן להסיר גשר עם דבק קבוע שהולבש על 4 השיניים הקדמיות העליונות? האם הסרת הגשר מהווה תהליך מורכב במידה ואין צורך שהגשר שמוציאים מהפה יישאר שלם (כי יש מבנה / גשר תחליפי שהוכן מראש במקומו)?

ליוסי שלום רב, גשר שהודבק בדבק קבוע לא ניתן בד״כ להסרה בשלמות אלא רק לאחר חיתוכו והפרדה עדינה של היחידות המולבשות מהשיניים המאחזות. לפני ההסרה יש להכין גשר זמני, רצוי מעבדתי ולהתקינו לאחר הסרת הגשר הישן. בהצלחה, ד״ר אביטל מתן

מנהל פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים