כתרים לשיניים קדמיות שבורות: 11, 21

דיון מתוך פורום  שיקום הפה ושתלים דנטליים

19/08/2019 | 15:09 | מאת: מטופל מספר 666

שלום רב! הגעתי למצב מצער שבו נשברו לי 2 שיניים קדמיות עליונות. עקב תאונת דרכים.. הייתי אצל מספר רופאים ורובם (אך לא כולם) מיעצים לי לעשות טיפולי שורש, מבנים וכתרים. יש לי כמה שאלות: - האם יש טיפול ידידותי יותר במקרה שלי? הכוונה ללא טיפולי שורש, השחזות וכו.. משהו נסיוני או לא סטנדרטי אולי. ואם לא קיים טיפול טוב יותר שמומלץ אז השאלה שלי היא איזה מבנה כדאי? הבנתי שיש מספר סוגים ורופאים שונים מציעים לי מבנים קצת שונים.. (מבנה מתכת, סיבי זכוכית, מיידי, במעבדה ..)האם יש הבדל? והאם ההבדל משמעותי? אשמח לפירוט בנושא הזה. ולבסוף עוד שאלה:) אצל מספר אנשים שעשו כתרים דומים, נתקלתי בסימנים כהים באזור החניכיים. ממה זה נגרם? והאם זה משהו שאפשר להמנע ממנו? מצרף צילום ותמונה לעיון המומחים. תודה רבה !

שלום רב, לא ניתן לתת מענה מקצועי ספציפי למקרה שלך ללא בדיקה קלינית. שיניים קדמיות שבורות ניתן לשקם ע״י שחזורים מרוכבים, ציפויי חרסינה (חזיתיות) וע״י כתרים אסתטיים. ההחלטה לגבי סוג השיקום תלוייה בגורמים רבים, כמו חומר השן שנותר, מצב השורשים והסגר. סוג המבנה תלוי אף הוא במצב השן. ה״פס״ בשולי כתרים נובע מהשחרת השורש המטופל או מגילוי מתכת של הכתרים. ניתן למנוע זאת בטיפול שורש ע״י מומחה ובחומרים נטולי כסף ובביצוע כתרים שלא על בסיס מתכת אפורה. בהצלחה, ד״ר אביטל מתן

מנהל פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים