כתר חדש ורגישות בלשון

דיון מתוך פורום  שיקום הפה ושתלים דנטליים

18/07/2019 | 22:20 | מאת: מריה

היי עברתי השתלה לפני כמעט שנה ולפני חודשיים התקינו כתר מוברג. חודש לאחר מכן התחילה תחושת לא נעימה בפה כשהלשון באה במגע עם השן . שזה כל הזמן כי מדובר בשן טוחנת. אני לא יודעת ממה עשוי הכתר. הוא בצבע השיניים . האם יש אפשרות שהחומר של הכתר גורם לתחושה ? מדובר בתחושת עקצוץ ושריפה בנקודת המגע של הלשון עם הכתר. תודה

למריה שלום רב, יתכן ומדובר בבעייה הקשורה לפני שטח הכתר-חספוס הנובע מגלזורה לקוייה או שבר של החרסינה, לפעמים שקשה להבחין בו. יש מצבים בהם יש רגישות למתכות מסויימות הגורמות לתחושת שריפה או עקצוץ, כניקל, ברליום או כרום. פני לרופא שביצע את הכתר כדי לבדוק נקודות אלו. בהצלחה, ד״ר אביטל מתן

20/07/2019 | 18:26 | מאת: מריה

האם יש אפשרות שתופעה של ריפלוקס/חומציות גבוהה מידי תגרום להרס של הכתר ולכן יש הרגשה של שריפה ועקצוץ? כי זה לא מורגש תמיד באותה עוצמה ולאחרונה התחלתי לחוות סימפטומים שמאפיינים ריפלוקס. יש לי כתר נוסף בפה , שנראה אחרת מהכתר הנ"ל וממנו אין תחושה של עקצוץ ושריפה. מה יותר סביר ? שזה בגלל ריפלוקס וחומציות או בעיה בכתר עצמו? תודה!

20/07/2019 | 18:28 | מאת: מריה

ושאלה אחרונה.. במידה והבעיה היא בכתר/ בחומציות.. כך או כך ישנה אחריות של שנה על בכתר. האם סביר לדרוש שיחליף לכתר מחומר אחר ? מכיוון שלא סוכם בכלל מאיזה חומר הכתר יהיה ואני כבר מאוד התעייפתי מהנושא ולא טוב לי עם הכתר הזה. האם סביר לבקש כתר אחר ללא עלות נוספת ?

מנהל פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים