שן טוחנת שקיר שלה נשבר

דיון מתוך פורום  שיקום הפה ושתלים דנטליים

23/06/2019 | 17:21 | מאת: טל

שלום ד"ר, שן טוחנת בלסת תחתונה שלא היה לי בה שום כאב, חלק מקיר השן נפל, ובחלק שנחשף נראה שהסיבה היא ריקבון. האם ניתן להציל שן כזו, או שדינה תמיד יהיה עקירה? ומה הסיבה שלא חשתי שום כאב עד היום, על אף שוודאי שיש בה עששת משמעותית?

לטל שלום רב, סיכויי ההשרדות של שן שבורה תלויים בעומק השבר ובכמות חומר השן שנותר. אין קשר בין חוסר הכאב לסיכויי ההשרדות. צילום פשוט ורופא מיומן יסייעו בהחלטה. בהצלחה, ד"ר אביטל מתן

מנהל פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים