שאלות חשיפת שתל וכו..

דיון מתוך פורום  שיקום הפה ושתלים דנטליים

03/06/2019 | 15:44 | מאת: רונן

1.לפני שבוע הגעתי אל הרופא לחשיפת שתל בתהליך הוא שם לי באזור השתל או בתוכו מן מכשיר מצפצף כול כמה שניות כאילו זה מודד משהוא רציתי לדעת מה זה? 2.איך צריך להתנהל לאחר חשיפת השתל? 3.מה קורה לאחר חשיפת השתל מה השלב הבא שהרופא עושה? 4.הבנתי שישנה אפשרות לשים את הכתר על השתל כאשר הוא מוברג או מודבק מה ההבדל ומה אתה ממליץ? 5.האים הכתר כאשר הוא מוברג או מודבק הכתר חלול מתחת? אים כן האים זה לא בעייתי מבחינת המטופל הרי זה הופך מקום מועד לפורענות מבחינת חיידקים, מה עושים על מנת לנקות טוב את האזור ואים הכתר חלול מתחת למה לא מדביקים אותו או אחר על מנת למנוע את המצב של החלל מתחת שצובר חיידקים?

לרונן שלום רב, להלן: 1.מגלה מתכות(לברור מיקום השתל לפני חשיפתו. 2.צחצוח עדין סביב בורג הריפוי. 3.מידות לשיקום. 4. תלוי במיקום השתל, זוית השתל והאסתטיקה. 5. הן בעבודה מוברגת והן במודבקת הכתר אינו חלול (פרט לבורג החיזוק בכתר מוברג שגם זה נאטם בסוף ההתקנה) ובעבודה מדוייקת ואנטומית נכונה לא תהיה בעיית הצטברות חיידקים ומזון. בהצלחה, ד״ר אביטל מתן

03/06/2019 | 16:35 | מאת: רונן

תודה רבה על התשובה המהירה ד"ר אביטל.יש לי עוד כמה שאלות תודה מראש. הכתר הוא זירקוניה בלסט תחתונה טוחנת האים אתה ממליץ על ההברגה שלו או הדבקתו? לפעמים ששמים כתר והכתר לא הכי מדוייק הרופא משייף קצת את הכתר ידני מה קורה במקרה שלי כתר זירקוניה האים הוא יכול לשייף ידנית להתאמה מדוייקת או מראש מהמידות זה יוצא מדוייק?

שלום רב, 1. כתר זירקוניה ע״ג שתל מבוצע בהדבקה. באיזור טוחנת (תחוי במרווח ובכוחות) מנסיוני הקליני, מומלץ בד״כ לבצע כתר מוברג. 2. באם , במדידת הכתר הסופי, יש צורך לתאם גובה, יש להחזיר למעבדה לציפוי ״זכוכיתי-גלייז״. בהצלחה, ד״ר אביטל מתן

מנהל פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים