חניכיים לאחר השתלת שתלים

דיון מתוך פורום  שיקום הפה ושתלים דנטליים

20/05/2019 | 22:02 | מאת: חנה

שלום רב, עברתי בלסת העליונה ניתוח השתלת שתלים + השתלת עצם וממברנה לפני כשבוע ( לא היה צורך בהרמות סינוס). השתלים שלי הם חשופים וחניכיים שמסביב לכיפות השתלים נהפכו להיות לבנות . האם זה מצב תקין ? מדוע זה קורה? הביקןרת שלי אצל הרופא שביצע את הניתוח הינה רק בעוד שבוע. האם ללכת לרופא עכשיו או לחכות עד לביקורת בשבוע הבא? אודה מאוד להסבר והדרכה. תודה רבה

לחנה שלום רב, לפי תאורך ובמידה ומה שנראה היא כיפת הריפוי, כנראה מדובר בריפוי תקין. בשלב ראשון ומייד לאחר הניתוח יתכן כי הרקמה סביב הכיפה תראה לבנבנה ואין הדבר מעיד בהכרח על בעיה. כיוון שאינני יכול לתת המלצה ללא בדיקה קלינית, אני מציע כי תבדקי ע״י הרופא המבצע כדי לוודא שאכן כך. בהצלחה, ד״ר אביטל מתן

מנהל פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים