ד''ר אביטל הנכבד שאלה על שחיקת שיניים

דיון מתוך פורום  שיקום הפה ושתלים דנטליים

19/04/2019 | 09:59 | מאת: חבצלת השרון

על פי רופא שבדק את שיני חלק מהשיניים שלי נראות כאילו אני שוחקת שיניים.אולם אני אשה מבוגרת ויודעת בוודאות מוחלטת שאינני שוחקת שיניים. האם יש עוד דבר העלול לגרום לשיניים להישחק? מברשת לא תקינה? משחה? או מה לדעתך? לתשובתך אודה מאוד.

לחבצלת שלום רב, לא תמיד מודעים לפעולת שחיקת השיניים, כיוון שהיא מתרחשת בלילה, בזמן השינה. שחיקת שיניים מתבטאית באבדן חומר שן, בעיקר באיזור כותרות השיניים. גם הידוק שיניים יכול לגרום לכך. בנוסף, מזונות חומציים הנצרכים בתדירות גבוהה יכולים לגרום להמסת חומר שן (כמיץ לימון, למשל). אני מציע כי תבדקי ע"י מומחה בשיקום הפה לצורך אבחון. בברכה, ד"ר אביטל מתן

מנהל פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים