כתר מוברג או מודבק בשן תחתונה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה ושתלים דנטליים

04/01/2019 | 09:23 | מאת: רמונה

ד'ר שלום מה כדאי לעשות במקום טוחנת תחתונה כתר מוברג או מודבק מה טוב יותר?

לרמונה שלום רב, מדובר על שתי שיטות לשיקום על שתל: בראשונה (כתר מודבק) מתקינים מבנה על השתל ועליו מדביקים כתר (בדומה לנעשה על שן טבעית) ובשיטה המוברגת, מתקינים כתר באמצעות בורג המוכנס מכותרת השן ומצמיד את התושבת והכתר לשתל. קשה לתת המלצה ללא בדיקה ובחינת הכוחות הסגריים באיזור השיקום אך באיזור טוחנת בודדת, כתר מוברג הינו בד"כ קל יוותר לתחזוקה. בהצלחה, ד"ר אביטל מתן

מנהל פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים