כתר על שן בריאה לגמרי

דיון מתוך פורום  שיקום הפה ושתלים דנטליים

15/09/2018 | 09:21 | מאת: תם

שלום אני בת 50 ורוצה להחליף כתרים ישנים לחדשים כדי שיהיה לי חיוך יפה. בין הכתרים האלה יש שן אחת בריאה לגמרי ללא כתר. הרופא אמר לי שכדי לשים עליה כתר צריך לעשות טיפול שורש ואין דרך אחרת. האם זה נכון? אני ממש לא רוצה להרוג שן בריאה. האם אי אפשר להשחיז אותה ולשים עליה כתר? תודה

לתם שלום רב, כדי להשיג חיוך הרמוני ומותאם בגוון וצורה, לעיתים מומלץ, אסתטית, לבצע שיקום על שן "בריאה". ככלל יש לנסות להמנע מטיפול שורש, יחד עם זאת, במקרים קליניים מסויימים, גם כתלות במצבה של השן וממיקומה בקשת השיניים, אין מנוס מביצוע טיפול שורש, טרום השיקום. בהצלחה, ד"ר אביטל מתן

מנהל פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים