כתרים טרומיים - האם הכרחי להחליפם?

דיון מתוך פורום  שיקום הפה ושתלים דנטליים

27/07/2017 | 18:08 | מאת: יוכי

שלום ד"ר אביטל, ותודה על המענה המפורט שלך לשאלות באתר! רציתי להתייעץ עם מומחה כמוך לשיקום הפה, כי אני מקבלת חוות דעת שונות: יש לי 2 כתרים טרומיים שבוצעו בשיניים טוחנות בהיותי ילדה (לפני למעלה מ20 שנה). כיום כשאני כבר מעל גיל 30 מצב השיניים מתחת לכתרים הטרומיים תקין, האם יש צורך בכל אופן להחליף אותם לכתרי חרסינה, או שניתן למשוך איתם עוד בתוך הפה, ואם כן מה האינדיקציה להחלפתם? תודה רבה על המענה!

ליוכי שלום רב, התשובה היא כן. כתרים טרומיים בנויים מכיפות מתכת שאותם המטפל מתאים לשיניים, בזמן העשייה, כאשר ההתאמה היא בד"כ לא מדוייקת וקיים סיכון לדלף שולי ולהתפתחות עששת. גם האנטומיה של הכתרים הטרומיים אינה מושלמת ולכן ההמלצה היא בד"כ להחליפם. בהצלחה, ד"ר אביטל מתן

מנהל פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים