צורת כתר אחרי השתלה דנטלית שן 36

דיון מתוך פורום  שיקום הפה ושתלים דנטליים

15/03/2017 | 10:00 | מאת: אור

היי, לאחר השתלה דנטלית בשן 36 הודבק כתר חרסינה. לכתר צורה מעט מעוגלת בבסיסו ונראה שהוא מעט מוגבה מהחניכיים. כאשר שאלתי את טכנאי השיניים מדוע זה ככה הוא ענה שכאשר הכתר צמוד לחניכיים גדל הסיכוי לדלקות סביב הכתר ולכן ייצר אותו בצורה כזאת. האם זה נכון? בנוסף, יש מעין פס שחור על החניכיים מסביב לכתר. האם זה המתכת של המבנה שהתחמצנה במגע עם החניכיים? האם זה עלול לפגוע בחניכיים? תודה ויום טוב, אור.

לאור שלום רב, באם אין בעיית דחיסת מזון או אי נוחות, ניתן להשאר עם כתר המותקן על שתל והמרוחק מעט מהחניכיים. יש הטוענים כי זה מאפשר ניקוי טוב יותר ושטיפת רוק המסייעת לבריאות החניכיים. ה"פס השחור" שהנך מתאר הינו כנראה השתקפות של מבנה השתל או השתל. מעבר לנושא האסתטי, אין בכך בעיה רפואית. בהצלחה, ד"ר אביטל מתן

15/03/2017 | 13:55 | מאת: אור

ראשית, תודה על המענה המהיר. אחדד את השאלה שלי. רופאת השיניים שלי נתנה לי את האפשרות להחליף את הכתר לכתר חדש מאחר ואמרתי לה שאני לא כל כך מרוצה מהמראה. בראייתך, האם עדיף להשאיר את הכתר כפי שהוא, מעט מוגבה, או שאין באמת תשובה חד משמעית? אני בחורה בת 23, ומצד אחד אני רוצה מראה כמה שיותר אסתטי, אך מצד שני השן היא שן טוחנת כך שאנשים אחרים לא רואים אותה, ולכן לא ארצה ליצור שם קרקע טובה להתפתחות חיידקים. האם יש תשובה חד משמעית למה עדיף?

לאור שלום רב, איננו נותנים חוות דעת ועצות למקרים ספציפיים. נהגי בהתאם להנחיות הרופא המטפל או פני לקבלת חוות דעת שנייה. בברכה, ד"ר אביטל מתן

מנהל פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים