השתלה ממוחשבת

דיון מתוך פורום  שיקום הפה ושתלים דנטליים

25/06/2016 | 16:27 | מאת: יפה

שלום, עברתי השתלת עצם. לאחר כחצי שנה עשיתי צילום סיטי והרופא אמר שעקב הקרבה לעצב לא ניתן לבצע שתלים בהשתלה רגילה אלא חייבים להשתמש בהשתלה ממוחשבת עם סד כירורגי. תוכל בבקשה להסביר מה הכוונה קירבה לעצב? מה בדיוק קרוב לעצב ומדוע הסד הכירורגי יפתור את הבעיה? תודה

ליפה שלום רב, השתלה "ממוחשבת" הינו תהליך בו נעשה שימוש בתוכנת מחשב המאתרת את האיזור המתאים להשתלה ועושה שימוש בסד ייעודי המיוצר לפי הממצאים הממוחשבים. כאשר יש סיכון לפגיעה בעצב, עקב חוסר מקום מספיק לשתל באורך המתוכנ ("קרבה לעצב") עיתים עושה הרופא שימוש בסד ממוחשב כדי לשפר את דיוק מיקומו של השתל. במקרים אלו הסיכון לפגיעה בעצב פוחת. בהצלחה, ד"ר אביטל מתן

מנהל פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים