ממברנות והשתלות עצם

דיון מתוך פורום  שיקום הפה ושתלים דנטליים

24/06/2016 | 06:28 | מאת: חן

שלום רב ד"ר אביטל, תודה רבה לך על הפורום המועיל הזה!!! רציתי לשאול: 1.מה זה ממברנות? 2. מהם הטיפולים שבמהלכם עושים שימוש בממברנות? 3. מהו נעץ ומדוע יש צורך להשתמש בנעץ? האם תמיד משתמשים בו בעת השימוש בממברנות? 4. מה ההבדל בין ממברנות, השתלת עצם ותחליף עצם? 5. מהי השתלת עצם בלסת תחתונה חד צדדית? ומה ההבדל בין השתלת עצם חד צדדית להשתלת עצם דן צדדית? תודה רבה

לחן שלום רב ותודה, 1. ממברנה היא כיסוי דק, מעין מעטה או שמיכה הבא לעטוף את חומר העצם המושתל, לשמרו במקומו ולמנוע צמיחת רקמה רכה לאיזור ועי כך להבטיח את קליטת שתל העצם. 2. שימוש בממברנות נעשה בזמן ביצוע השתלת עצם, בתהליך המכונה רגנרציה.וליעתים משמשת בסגירת נקב ברקמה למשל, נקב באיזור הסינוס בלסת העליונה. 3. השתלת עצם הינו התהליך עצמו ותחליף עצם זה למעשה החומר אותו מניחים במקום המושתל. 4. כשמו: חד צדדית-הכוונה לצד אחד של הלסת (ימין או שמאל) ודו צדדית-שני צידי הלסת (ימין ושמאל). בברכה, דר אביטל מתן

24/06/2016 | 20:33 | מאת: חן

שלום רב ותודה רבה על התשובות. תוכל בבקשה גם לענות בנושא הנעץ? מדוע הוא נדרש במהלך השתלת העצם ומה תפקידו ? תודה רבה

מנהל פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים