טיפולי פוריות - סליחה על האורך.

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

16/01/2016 | 21:15 | מאת: א

שלום בת 42. לפני חודש וחצי עשיתי טיפול IVF. עקב עליה ברמת הפרוגסטרון באמצע הטיפול הייתי בהתלבטות גדולה אם להמשיך את הטיפול או לא- בגלל החשש לאיכות העוברים עקב פרוגסטרון גבוה. המטרה פונדקאות. בקשתי את עצתך פה בפורום אם להמשיך את הטיפול או לא- ייעצת לי להמשיך כי אם זה למטרת פונדקאות זה לא פוגע באיכות העוברים אלא ברירית הרחם. אכן הקשבתי לעצתך. ברצוני להודות לך- נשאבו 13 ביציות. הופרו 9 ביציות ברמה טובה והוקפאו. עכשיו יש לי כמה שאלות: לפני שבוע עשיתי הזרעה בלי הורמונים - רק עם אוביטרל לביוץ- אם ההזרעה לא תצליח עם קבלת המחזור (עוד שבוע) ובדיקת דם- מתוכנן להתחיל טיפול IVF חדש ביום 3 למחזור. השאלות שלי הן: 1. ב IVF הקודם הפרוגסטרון היה גבוה. החשש שלי שגם בטיפול IVF הקרוב רמת הפרוגסטרון תהיה גבוה בגלל זריקת האוביטרל שהזרקתי לפני שבוע.שמעתי שאוביטרל מעלה פרוגסטרון בדם. לא יודעת אם יהיה לזה השפעה בעוד שבוע ביום השלישי למחזור כשאתחיל בעזרת ה' טיפול חדש. האם ההשפעה של הפרוגסטרון הגבוה כתוצאה מאוביטרל יכול להישאר בגוף גם במחזור הבא בעוד שבוע? האם יש מה לעשות? (אולי דקפפטיל זריקה אחת ביום 3 למחזור?? אמורה להתחיל פרוטוקול קצר יום 3 למחזור) למרות שהכוונה העקרונית שלי זה פונדקאות - אבל בכל זאת אם הרירית תהיה מעל 7.5 אני חושבת אולי להחזיר. עד עכשיו בטיפולים הרירית הגיעה ל - 7 ממ לצערי עקב שתי הפלות בעבר. תודה על עצתך ומעריכה את דעתך. שבוע טוב.

17/01/2016 | 08:33 | מאת: פרופ' שחר קול

אוביטרל לא ישפיע על רמת הפרוגסטרון במחזור הבא. רירית מעל 7 ממ עם מרקם תקין - רירית תקינה. אפשר לנסות מחזור הפשרה. רוב ההפלות בגילך נגרמות עקב התפתחות עוברים שאינם תקינים מבחינה גנטית.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית