איכות ביציות וכישלונות חוזרים של IVF

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

21/08/2012 | 15:27 | מאת: שולי

שלום אני בת 36 עם ילד בן שנתיים מהפרייה (שלישית) . בשנה האחרונה עשיתי 7 הפריות וכולן נכשלו. ב 5 פרוטוקולים קיבלתי דקפפטיל כל יום + פיורגון/גונל 150-225 ותמיד איכות הביציות לא היתה טובה, העוברים לא התחלקו יפה והיו שברים. עברתי רופא שהוריד את הדקה ונתן לי גונל 6-7 ימים (225) ואז מנופור 4 ימים (3 אמפולות). האיכות קצת השתפרה ועדיין אין הריון. מלבד פעם 1 (בהפרייה 4) העוברים לא גדלו לבלצטוסיט וכמובן שלא היה מה להקפיא.תמיד נשאבת כמות יפה של ביציות (10) ואחוז ההפריות בד"כ 70-80%. עשיתי את כל הבדיקות: צילום רחם, היסטרוסקופיה וכו'והכול תקין. FSH 9.8 . כמה שאלות: 1. האם יש דברים נוספים לשפר את איכות הביציות? 2. האם יש דרכים להבטיח את ההשתרשות? דבק ביולוגי וכו'? 3. אחרי כמה הפריות מומלץ ללכת לתרומת ביצית? תודה שולי

21/08/2012 | 18:40 | מאת: פרופ' שחר קול

1. לא ממש...אפשר לנסות ביוץ עם דקפפטיל במקום אוביטרל. 2. לא. דבק ביולוגי הוא מיתוס. אין דבר כזה. 3. אם זכית להריון מוצלח מ - IVF אני מאמין שלא תזדקקי לתרומת ביציות.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית