אדנומה באדרנל מצד ימין

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

24/08/2016 | 11:57 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, בן 60. במעקב MRA אחר מפרצת באורטה מספר שנים, לא לוקח כדורים, לא שותה אלכוהול, ללא סכרת. רקע אודותי: בחודש נובמבר שנת 2014 בבדיקות דם עקב בעיה אורולוגית, בדיקת דם של פרולקטין היתה 435 (טווח הנורמה היה 45-375). IGF-1 היה 26.17 (טווח הנורמה 7.15-24.05). שאר הערכים היו תקינים. בחודש פברואר 2015 בדיקת דם קורטיזול היתה 706 (טווח הנורמה היה 138-690). IGF -1 הפעם בטווח הנורמה. פרולקטין בטווח הנורמה. הייתי אצל אנדוקרינולוג שהפנה אותי לבדיקה חוזרת בחודש מרץ 2015 כשאת הבדיקה ביצעתי הפעם עם לקיחת 1 מ"ג DEXAMETHASONE התוצאה היתה 50 (טווח הנורמה 138-690). נאמר לי שאין צורך יותר במעקב. כל זה היה כאמור בבירור מסוף חודש נובמבר 2014 הפעם הראשונה שהראה על תוצאה חריגה ועד חודש מרץ 2015 כאמור. כעט, לםני מספר ימים ממש, ביצעתי שוב כפי שאני עושה אחת לשנה צילום MRA לכלי הדם וצויין כדלהלן: "אדנומה 1.5 מ"מ באדרנל ימני". אציין כי בשנה שעברה בבדיקת MRA ובאותו בי"ח ועם אותה מפענחת לא ציינה ממצא זה! אני די מוטרד, מה זה יכול להיות? האם ממצא מסוכן? מה זה אדנומה באדרנל? האם זה שהיה לי בעבר קורטיזול גבוה והוא ירד לגבול הנורמה עם 1 מ"ג DEXAMETHASONE, זה אומר ש"טשטשנו" איזו שהיא בעיה שבעצם הייתה קיימת לכאורה? האם זה שהממצא הזה, התגלה בתוך שנה כ- 1.5 מ"מ זה נחשב להגדלה מהירה? (להזכיר כי בשנה החולפת לא ראו הממצא הזה ב- MRA). האם ייתכן כי כעט בדיקות של איסוף שתן ודם יראו שבכל זאת יש בעיה? אציין כי יש מידי פעם שטפי דם קטנים על העור רק מגירוד קל. אודה מראש לתשובותיך וסבלנותך האדיבה בברכה

שירה שלום אני מציעה להגיע לבדיקה נשמע על פניו שאין בעיה מיוחדת ואולי לא ראו את האדנומה בבדיקה קודמת. בכל מקרה אדנומה היא גידול שפיר קטן והבדיקות שבוצעו תקינות בהצלחה

24/08/2016 | 14:01 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב כנראה שלא הבנת אותי כלל ועיקר. אני ציינתי כי הבדיקות שהיו הם משנת 2015 ולא בדיקות עדכניות כלל וכלל!!!!! הבדיקה משנת 2015 העליה של הקורטיזול התגלתה באקראי בבדיקה של אורולוג. לאחר מכן פניתי לאנדוקרינולוג קיבלתי כדור כפי שציינתי במייל הקודם והבדיקה יצאה תקינה. כל זה היה בשנת 2015!!!!! מאז לא נבדקתי בענין זה יותר!!!! כעט לאור הממצא שהתגלה ב- MRA, שאלתי היא, האם ייתכן כי הבעיה היתה כל הזמן קיימת, ובעקבות הכדור דאז בבירור האנדוקרינולוג זה "טשטש" את הבעיה ולכן נכון להיום יש ממצא באדרנל? הייתכן? טרם ביצעתי בדיקות דם ושתן חוזרות. מקווה שכעט הסברתי את עצמי יותר, שוב הבדיקות לא עדכניות! מה דעתך ? שאלתי היא האם ייתכן כי אז "טושטשה" הבדיקה בעקבות הכדור? בברכה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת