פעילות יתר של בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

11/09/2015 | 05:19 | מאת: RLD89

שלום. לפני 9 שנים גילו אצלי אדנומה בבלוטת התריס שגרמה לפעילות יתר שהתבטאה באבנים בכליות. עברתי ניתוח להסרת חלק מבלוטת התריס והאנדוקרינולוג אמר לי שאני צריך לקחת את התרופה דיזותיאזיד לכל החיים. בשבועות האחרונים אני לוקח את התרופה טאמס לטיפול בצרבת,שמכילה קלציום קרבונט.בממוצע לקחתי אותה פעמיים בשבוע. בטיפשותי לא קראתי את העלון לצרכן ומתברר שאין לקחת טאמס למי שיש בעיות ביתרת בלוטת התריס,אבנים בכליות,ומי שלוקח משתנים מסוג תיאזידים. מה בעצם הסיבה שאסור לקחת את הטאמס ,ולמה זה יכול לגרום? גרמתי לי איזשהו נזק,גם אם זה במינונים די קטנים ולמרות שמאז הניתוח אין לי שום בעיה? האם יש צורך לגשת לרופא בגלל זה? תודה מראש ושבת שלום.

שלום רב טמס מכיל סידן. אם לקחת שני כדורים בשבוע, לא אמור להיגרם נזק.כל טוב

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת