תירואיד

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

23/10/2012 | 18:45 | מאת: הראל

שלום, אנחנו סטודנטים לרפואה לפני בחינת הכמר בפנימית, יש לנו שאלה לגבי התירואיד שאנחנו מתלבטים לגביה, ואין לנו כל כך את מי לשאול (גורם מוסמך) אז חשבנו אולי תוכלי לעזור לנו: אח בן 50 עם דפיקות לב, הזעות ועצבנות יתר בתקופה האחרונה. TSH<0.01 (נמוך מאוד), FT4=33 (גבוה), טירוגלובולין לא מדיד. במיפוי הבלוטה קליטת יוד אפסית. מהי האבחנה הסבירה ביותר? א. טעות מעבדה ב.מחלת השימוטו ג. מחלת גריבס ד.נטילת אלטרוקסין ה. סאב אקיוט תירואידיטיס בתשובות הרישמיות אמרו: סאב אקיוט תירודיטיס. אנחנו חשבנו שזה נטילת אלטרוקסין ביתר. למה אנחנו טועים? המון תודה, הראל ויונתן

שלום רב בעקרון אינכם טועים כלל וכלל. האבחנה המבדלת של יתר תיריסיות בנוכחות מיפוי עם קליטה אפסית הינו נטילת יתר של אלטרוקסין, יתר פעילות אקטופית(נדיר מאד) או תירואידיטיס תת חריפה, שהיא השכיחה מבין שלוש הסיבות. לרוב גם התשובה המתקבלת במיפוי היא שזו האבחנה המבדלת. את האבחנה עושים במקרה כזה באמצעות תשאול המטופל והאם מישהו בסיבתו נוטל אלטרקסין (במקרה הזה ברור שיש לו הגישה לכדור).אני חושבת שכדאי לברר עם מי שחיבר את הבחינה מדוע התשובה הינה ה בלבד. בהצלחה בבחינות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת