ליטורבה - שומנים בדם vs סוכר

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

28/11/2020 | 00:00 | מאת: איש

בן 33 עם וסקוליטיס ברמיסיה. ללא סוכרת. נטלתי 10 מג ליטורבה .הפסקת התרופה ל4 חודשים ללא שינוי בתזונה גרמה לעלייה משמעותית בערכי השומנים בדם אך הורידה את הסוכר מ112 ל106 ואת החלבון המסוכרר מ5.7 ל5.2. האם עליי לחשוש מסוכרת במינון כזה והאם יש טיפול מומלץ אחר לאיזון בין הסיכונים והפחתתם?

לא כתבת מדוע אתה מקבל ליפיטור. אם הטיפול נחוץ יש להמשיכו. תוכל להתיעץ עם רופא המשפחה

28/11/2020 | 15:26 | מאת: איש

להורדת טרגיליצרידים ומניעת אירועי לב ומוח האם מינון כזה מעלה את הסיכון לסוכרת?

כל הסטטינים עלולים להעלות מעט את רמות הסוכר ולרוב התועלת במניעת שבץ וארועי לב עולה על הסיכון הקטן הזה. ליפיטור פחות מתאים להורדת טריגליצירידים. אם הוא ניתן להורדת כולסטרול בכדי למנוע התקפי לב ואירועי מוח, חשוב להמשיכו ובכל מקרה אין להפסיק טיפול בלי להוועץ ברופא המשפחה שלך

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת