הסבר על תשובה פתולוגית

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

06/10/2020 | 11:22 | מאת: הדס

שלום דר בת 51 ללא תרופות לאחר בדיקות הבאות: Tsh מדוכא קטן מ- 0.03 (גם בבדיקה שבוצעה לפני מספר שנים וגם בבדיקה עכשיו) Ft4 ו- ft3 תקינים TPO antibodies 42 ללא תסמינים קליניים של יתר פעילות. מיפוי שהראה אדנומה גדולה עם קליטה מוגברת מצד ימין (שגדלה משמעותית בהשוואה מלפני מספר שנים) עם דיכוי בשאר הבלוטה ו- us בו הודגמה בלוטה מוגבלת על חשבון אונה ימנית עם קשרית דומיננטית בגודל 39*28 מ"מ (שגדלה בהשוואה מלפני מספר שנים אז הייתה 2.5 ס"מ) אונה שמאל בעלת מרקם האקוגני קטנה יחסית (12*17 מ"מ) ללא קשריות בוצע כריתת אונה ימנית (בשל גודל הקשרית והעובדה שהיא גדלה ) בתקווה ששאר הבלוטה תתפקד כמו שצריך וללא צורך בתרופות. בתשובה היסתופתולוגית של מה שהוצא התקבלה בדיקה מיקרוסקופית : -multinodular colloid goiter -hashimotos thyroiditis -normocellular parathyroid gland tissue present in 2 sections - one reactive lymph node - no evidence of malignancy מה זה אומר שיש כל כך הרבה אבחנות? איך פתאום השימוטו שכל הזמן דיברו על סיכון ליתר פעילות מה פירוש בלוטת הלימפה פעילה? אני מרגישה טוב ואין לי כלום אך כשראיתי את הרשימה של האחבחנות נכנסתי ללחץ ופחד. אודה אם תוכלי להסביר מה פירוש האבחנות ,אם הם מדאידות ומה עושים . תודה מראש

הדס שלום הכל שפיר, אין סיבה לדאגה. צריך רק לוודא שרמת הסידן תקינה כי הוציאו בניתוח גם בלוטות פרהתירואיד

06/10/2020 | 15:43 | מאת: הדס

תודה רבה על התשובה. רק אם תוכלי בבקשה להסביר האם התשובה מעידה על השימוטו? ואם לאו למה זה מופיע בתשובה. בהיותי מרגישה בסדר האם סביר שלא אצטרך שום טיפול /תרופות הורמונים לתיפקוד תקין של בלוטת התריס. תודה וסליחה על אורך השאלה

אין לתשובה של השימוטו הרבה משמעות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת