איזה טיפול עדיף ולמה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

15/09/2020 | 11:43 | מאת: הדס

בת 51 ללא תרופות Tsh מדוכא קטן מ- 0.03 (גם בבדיקה שבוצעה לפני מספר שנים וגם בבדיקה עכשיו) Ft4 ו- ft3 תקינים ללא תסמינים קליניים של יתר פעילות. במיפוי - קיים איזור גדול של קליטה מוגברת בולטת באונה הימנית , גדל משמעותית בהשואה לבדיקה הקודמת (2007י)קליטה ירודה בשאר הבלוטה, לא ניתן לדון על גודל הבלוטה. הממצאים מתאימים לאדנומה גדולה באונה הימנית של בלוטת התריס עם דיכוי שאר הבלוטה בus - בלוטת התריס מוגדלת על חשבון אונה ימנית. אונה ימנית 28*32 מ"מ אונה שמאלית 17*12 מ"מ קטנה יחסית. בעלת מרקם האקוגני. באונה ימנית קשרית דומיננטית הטרוגנית 39*28 מ"מ . מתאימה ל ACR TIRADS2 אונה ימין - הודגמה קשרית שולטת בכל האונה עם מרכיב ציסטי וסולידי , הסתיידות בדפנות , במימד לפחות 3.9 *2 ס"מ ללא היפרהמיה על פי דופלר. בלוטת הרוק התת לסתית ופרוטים בגודל ומרקם תקינים. ללא עדות לקשריות לימפה מוגדלות או חשודות בצוואר. לסיכום- בלוטת התריס מוגדלת על חשבון אונה ימנית במרקם הטרוגני עם קשרית דומיננטית מימין גדלה לעומת 2009 (שאז היה 2.5 ס"מ) על פניו קיימות 2 אופציות: טיפול ביוד או ניתוח כריתת אונה ימנית. איזו אופציה עדיפה ולמה? לפי מה מחליטים? כמו כן האם סביר שלאחר הטיפול /ניתוח הבלוטה תתפקד ללא צורך כדורים אודה מאוד אם תוכלי להסביר על ההגיון הטיפולי במצב כזה. סליחה על אורך השאלה תודה

הדס שלום לרוב במקרים כאלו ממליצים על טיפול ביוד בתקווה ששאר הבלוטה תתאושש. ייתכן ובשל גודל הקשר המליצו ניתוח. לניתוח יש סיכונים כמו סיכוני הרדמה ועוד. חשוב לדון עם האנדוקרינולוג המטפל ולקבל החלטה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת