סוכר נמוך וקשר לתרופות מסויימות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

31/08/2019 | 17:49 | מאת: ליאן

שלום ד"ר, אני בת 31, גובה 1.62 משקל 60 ק"ג. ברקע שלי מחלת מנייר שהתחלתי לטפל בה בבטאהיסטין באופן קבוע 3-4 כדורים ביום, 16 מ"ג כל אחד) בשנת 2015. בנוסף, עקב הפרעת פאניקה ופוסט טראומה התחלתי לפני שנה בדיוק ליטול סרנדה 100 מ"ג. ומ-2013 ועד היום נוטלת גלולות יסמין. שאלתי היא כזו- מאז שאני עם בטאהיסטין ובמיוחד עכשיו עם הסרנדה, אני מאוד סובלת מתופעות של רעידות בגוף ומעין תחושת ריחוף ועצבנות לפני אכילה, שפעם אחת בתחילת הטיפול בסרנדה משכתי יותר מדי את הרעב והיה חם בחוץ באותו יום, והגעתי כמעט לעילפון. אחרי אכילת ארוחת צהריים טובה, הכל נרגע כלא היה. אבל אציין שחייבת לאכול ארוחה מלאה יחסית כדי שזה ירגע. מספיק שאדחה קצת את ארוחת הצהריים או הבוקר וזה ישר מתחיל. נהיה ממש בלתי נסבל כבר ועליתי במשקל בעקבות כך. יחד עם זאת אני זוכרת שעוד הרבה לפני השימוש בתרופות, פעמיים בחיי הגעתי למצב של עילפון כש"שכחתי לאכול" (בצבא למשל אחרי הרבה שעות שלא אכלתי. ועוד פעם גם כשלא אכלתי הרבה שעות ולא שמתי לב, נתנו לי לשתות מי סוכר והתאוששתי לאחר אכילה). עוד משהו ששמתי לב- שמזג אוויר חם מאוד מחמיר את התגובות האלה, וזה ממש כאילו אני מתייבשת מהר. אציין את תוצאות בדיקות הדם בצום מהשנים האחרונות:גלוקוז 2017- 72. 2018- 76, 2019 כמה חודשים אחרי תחילת טיפול בסרנדה (אך ערב לפני הבדיקה אכלתי עוגת קונדיטוריה מאוד מתוקה ביומולדת)- 82. בדיקת הורמון THS 2.44 מהשנה האחרונה. מה ניתן לעשות? ובמידה והתרופות לא קשורות לתופעות האלו, אז מה כן ואיך ניתן לאזן? (כי כפי שציינתי קרו אירועים בשנים קודמות של עילפון, כשלא אכלתי יותר מדי שעות ולמדתי לשמור על עצמי מאז ואני מקפידה לאכול בשעות קבועות. אבל היום זו תופעה שהפכה לקיצונית הרבה יותר, כי אני זקוקה לאוכל בתדירות הרבה יותר גבוהה מבעבר כדי למנוע את התופעה המפחידה הזו). תודה רבה.

ליאן שלום שאלת שאלה מורכבת ויש רקע רפואי לעיל. מציעה להגיע לאנדוקרינולוג ליעוץ

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת