תת פעילות בלוטת התריס והשימוטו

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

31/07/2019 | 17:54 | מאת: מבולבל

ד"ר שלום, בן 34, סובל מזה שנה מתשישות כרונית חזקה ושינויים במצב הרוח, בחודשים האחרונים גם מכאבי שרירים וצלעות ובשבועות האחרונים גם תחושת לחץ בצוואר. ערכתי בירור רפואי מקיף כולל ראומטולוגיה וגסטרו (מצאו רק דלקת קיבה כרונית ורפלוקס) ולאחרונה פניתי שוב לאנדוקרינולוג אולי משם תבוא התשובה. גם עוד כשהרגשתי טוב במשך מספר שנים ערכי ה tsh שלי נעו בין 4.5 ל-8 (ב 2012 היו 8 בלי נוגדנים להשימוטו, בשנים האחרונות דווקא התייצב על 4.5-5). רק לפני שבוע יצא לי 4.6 בבדיקת TSH. אבל, הרופא שלח אותי אתמול לבדיקת TSH חוזרת ויצא 6.6 והפעם גם נבדקו נוגדנים ויצאו חיובי: ANTI THYROID PEROXID 49.6 U/ml ונוגדי החלבון כנראה שלילי? 20.0> THYROGLOBULIN Ab כמובן קבעתי תור לאנדוקרינולוג אך התור הכי קרוב הוא בספטמבר.. רציתי לשאול האם קודם כל בהכרח זה אומר שיש לי השימוטו? ושהוא בהכרח מסביר את רוב הסימפטומים שלי? וגם - האם המצב מחייב טיפול דחוף והאם עלי ליטול אלטרוקסין או תחליף הורמון אחר? יש חלופה טבעית לטיפול בהשימוטו? המון תודהה

שלום אין כרגע שום דבר דחוף, אני בספק אם הסימפטומים שלך קשורים לרמת ה TSH. ניתן לנסות רפואה משלימה

31/07/2019 | 20:30 | מאת: מבולבל

אוקי תודה על תגובתך, אבל טרם ענית האם תוצאות בדיקות הדם אכן מראות שיש לי השימוטו (אגב T3 ו- T4 שלי תקינים בנורמה) והאם תת פעילות קלינית כמו שלי מצריכה טיפול תרופתי כרגע, בלי קשר לסימפטומים? *לגבי רפואה משלימה, מצד אחד ממליצים על ספירולינה לתת פעילות בכלל ומצד שני קראתי שזה מסוכן להשימוטו.. האם ניתן לצרוך בכמויות מבוקרות? שוב תודהה

התוצאה גבולית. לגבי רפואה משלימה יש לשאול מי שעוסק בזה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת